Menu
 

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī apskatāma ziedošu aloju kolekcija

  • Autors:  LETA
Foto - Nacionālais botāniskais dārzs Foto - Nacionālais botāniskais dārzs

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī apskatāma ziedošu aloju kolekcija, informēja botāniskā dārza Izglītības un informācijas nodaļas vadītāja Zane Rašmane.

Aloju kolekcija esot viens no Nacionālā botāniskā dārza lepnumiem. Tajā esot vairāk nekā 40 sugu un tā esot lielākā kolekcija Baltijā.

Pašlaik alojes viena pēc otras uzzied. Aloju kolekcija sadarbībā ar citu valstu botāniskajiem dārziem veidota vairāk nekā 60 gadus, līdzdarbojoties pasaules apdraudēto augu genofonda kolekciju veidošanā.

Lai pievērstu uzmanību aloju daudzveidībai un botānisko dārzu lomai to saglabāšanā, jau otro nedēļas nogali notiks pasākums "Alojes rapsodija". Šonedēļ pasākums notiks no 24.februāra līdz 26.februārim, sāksies plkst.16, bet beigsies plkst.20.

Botāniskajā dārzā ir iespēja ieraudzīt arī Pasaules Sarkanajā sarakstā iekļauto kritiski apdraudēto aloji "Aloe jucunda". Tā dabā sastopama vien nelielā teritorijā Somālijas ziemeļos, un var pavisam izzust dzīvotnes intensīvas noganīšanas dēļ.

"Viens no svarīgākajiem Nacionālā botāniskā dārza uzdevumiem ir bioloģiskās daudzveidības saglabāšana un sabiedrības izglītošana par tās nozīmīgumu. Oranžērija ir Nacionālā botāniskā dārza lepnums, kurā, pateicoties mūsu dārza profesionāļiem, aug un aplūkojamas vairāk nekā 2000 augu dažādības. Pašlaik, aktīvā aloju ziedēšanas laikā, vēlamies pievērst apmeklētāju uzmanību šiem savdabīgajiem sausumizturīgajiem augiem, no kuriem vairāki ir iekļauti apdraudēto sugu sarakstos", skaido Nacionālā botāniskā dārza direktora pienākumu izpildītājs Artis Vītiņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.