Logo
Drukāt šo lapu

Brīvdienas ar bērniem rudens sezonā. Kur atpūsties Jūrmalā? Apriņķis.lv

Izglītības un izklaides centrā "Zili brīnumi Jūrmala". Izglītības un izklaides centrā "Zili brīnumi Jūrmala". Foto: facebook.com/zilibrinumijurmala; www.visitjurmala.lv

Aktīvās atpūtas sezona ir noslēgusies, un aktuāls kļūst jautājums, kā pavadīt jaukas brīvdienas ģimenes lokā. Bieži vien par brīvdienu galamērķa izvēli vecākiem krietni vien izaicinošāks uzdevums ir piemeklēt izklaidi, kas interesēs visai ģimenei. Piedāvājam iepazīt trīs atpūtas vietas Jūrmalā, kas patiks ne vien visu vecumu atvasēm, bet arī vecākiem.

Pastaiga svaigā gaisā, sportiskas aktivitātes vai jauni iespaidi zinātkāriem prātiem – katrs pats vislabāk zinās, kas kurā brīdī ģimenei ir vispiemērotākais. Ciemojoties Jūrmalā, ir iespēja izbaudīt visas šīs izpriecas, turklāt vienā dienā – Jūrmalas attālumi ir pietiekami viegli pieveicami.

Dzintaru mežaparks

Ja vēlaties brīvdienas pavadīt svaigā gaisā, Dzintaru mežaparks noteikti būs īstā izvēle. Kamēr vecākie brāļi un māsas izklaidēsies skeitparkā un strītbola laukumos vai skrituļos pa speciāli aprīkotiem celiņiem, mazākie varēs izpriecāties rotaļu laukumos, kas paredzēti dažāda vecuma bērniem. Mežaparkā ir izveidoti gājēju celiņi, kas īpaši piemēroti nesteidzīgām pastaigām ar bērnu ratiņiem, kamēr mazais atpūšas. Savukārt 33,5 metrus augstais skatu tornis piedāvā iespēju vērot apkārtni no 12 dažāda augstuma platformām – uz zemākajām gana komfortabli jutīsies arī tie, kuri parasti ar augstumu ir uz “jūs”. Dzintaru mežaparkā par izklaidi un veselīgu atpūtu ir padomāts arī ziemā: kad uzsnidzis sniegs, tiek atklāta distanču slēpošanas trase. Parks piedāvā atpūtas iespējas arī vakaros, kad jau satumsis, jo tas ir labi izgaismots. Atpūtu ērtāku padarīs iespēja viegli novietot automašīnu parka apkārtnē, kā arī labiekārtotas tualetes parka teritorijā.



Izglītības un izklaides centrs “Zili brīnumi Jūrmala”

Kas ir fizika un kādiem likumiem pakļaujas dažādi priekšmeti? Pirmsskolas vecuma bērniem ir priekšā daudz aizraujošu atklājumu par pasauli visapkārt. Izglītības un izklaides centra “Zili brīnumi” interaktīvie eksponāti, ko iespējams ne tikai apskatīt, bet arī aptaustīt, var izrādīties arī labs palīgs mācībās pusaudžiem un lielisks pamudinājums atkārtot fizikas pamatus pieaugušajiem. Ekspozīcijas pamatā ir grāmata “Zili brīnumi/Sociālā fizika bērniem”. Šeit, tāpat kā grāmatā, ir spēkā tās autora Alda Kalniņa moto: “Zinātkāre ir ceļš uz zināšanām, bet zināšanas izskaidro brīnumus.”



“Līvu akvaparks”

Ūdens atrakcijas ir viens no tiem atpūtas veidiem, kas parasti sajūsmina visu ģimeni. Aktīvākie ģimenes locekļi var izmēģināt visas “Līvu akvaparka” atrakcijas, kamēr pagurušie atslābinās siltā burbuļvannā un gūst neatkārtojamu masāžas pieredzi. Mazākie bērni lieliski izklaidēsies, draiskojoties ūdens šļakatās un apgūstot šļūkšanu pa zemajiem slidkalniņiem; savukārt pusaudži varēs uzstādīt trases rekordus ātrajos slidkalniņos, kas ļaus izbaudīt adrenalīnu un nebijušas sajūtas, vai ļauties piedzīvojumam “Orinoko upē”, pa straumi apceļojot vairākus simtus metru apkārt kapteiņa Kida zemei. Ja Jums labāk patīk bangojoša jūra, kurā viļņu augstums sasniedz pusotru metru, “Līvu akvaparka” Viļņu baseinā šāda iespēja ir ik pa 25 minūtēm.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024