Menu
 

Pieci produkti, ko vērts iekļaut pavasara iepirkumu grozā

  • Autors:  Interneta lielveikals “Barbora.lv”
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pēc garās ziemas nav nekā patīkamāka kā svinēt pavasari ar jaunām, krāsainām un garšīgām lietām. Tāpat kā apģērbs tiek pielāgots laikapstākļiem, tā arī produktu iepirkumu grozos parādās jaunas, pavasarīgas tendences. Lociņi un dilles ir klasika, kad iedomājamies par pavasara garšu,  šoreiz palūkosimies uz ko netradicionālāku! Turpinājumā pieci interesanti produkti, ko ir vērts iekļaut pavasara iepirkumu grozā.

Fenhelis
Viss fenheļa augs ir ēdams un ir piemērots visdažādākajām gatavošanas vajadzībām. Auga kātus var pievienot zupās un sautējumos, tā var būt arī laba piedeva pie gaļas ēdieniem. Savukārt fenheļa lapas ir lieliska alternatīva dillēm vai pētersīļiem, kas pilda garšvielas funkciju dažādiem ēdieniem. Šis augs satur arī A, C, B6 un citus vitamīnus, kas ierobežo brīvos radikāļus, kuri izraisa priekšlaicīgu novecošanu. Ak, un vēl viena lieta — fenhelis un jūras veltes ir kā sapnis pavasara vakarā – ideāla kombinācija!

Maurloki
Maurlokiem nav nepieciešama īpaša sagatavošana, jo tos bieži izmanto neapstrādātus, svaigus un kā garnējumu. To garša lieliski sader ar jebkuru pikantu ēdienu, un spilgti zaļā krāsa piešķir vizuālo baudījumu. Maurloku ziedi ir lieliski piemēroti kā garnējums, vai piedeva, piemēram, vistas ēdieniem. Papildus var pagatavot maurloku sviestu ar sasmalcinātiem purpursarkaniem ziediem vai izmantot to, lai pagatavotu maurloku ziedu aioli.

Selerijas
Selerijas ir mazkaloriju un zemu tauku satura dārzenis, ko bieži ēd kā uzkodu, un to var atrast gandrīz jebkurā dārzeņu platē. Tas lieliski iederas zupās, sautējumos un sacepumos. Vairums šo dārzeni izmanto “šķidrā veidā”, pagatavojot veselīgo svaigu selerijas sulu. Gardēži novērtēs sāls un šī dārzeņa sēklu maisījuma kombināciju. Protams, nevajag aizmirst par selerijas sakni, ko ir viegli pagatavot – var baudīt vienkārši sagrieztu šķēlītēs, sarīvētu pievienot zupām vai sautējumiem, apcept uz grila vai kopā ar mandolīnu pievienot salātiem.

Pak Choi
Iespējams, šo augu jau lieto uzturā. Tas zināms ar vairākiem nosaukumiem – pak choi, bok choy, zirga auss, Ķīnas selerijas kāposts vai baltais sinepju kāposts. Tā lapas un kātu tekstūra ir kraukšķīga un garša līdzinās kāposta un spinātu niansēm. Pak choi vislabāk lietot svaigā veidā, bet var arī pagatavot uz pannas vai sautējot buljonā pāris minūtes.

Rukola
Svaigām rukolas lapām ir raksturīgs pikants aromāts, to garša var būt spilgta, piparota un nedaudz rūgta atkarībā no brieduma pakāpes. Rukolu parasti ēd neapstrādātu, tāpat kā citus lapu zaļumus, piemēram, salātus vai spinātus. Tā lieliski iederēsies kazas siera salātos, kā garnējums picai, vai kā galvenā sastāvdaļa pesto, nomainot zināmo baziliku. Rukolas pikantums līdzsvaro daudzas garšas, sākot no vīģu salduma līdz kazas siera asumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.