Logo
Drukāt šo lapu

Anticiklona ietekme var saglabāties līdz valsts svētkiem

Anticiklona ietekme var saglabāties līdz valsts svētkiem pixabay.com

Tuvākajā nedēļā laikapstākļus Latvijā galvenokārt noteiks anticiklons, un tā ietekme var saglabāties arī Lāčplēša dienā un Latvijas Republikas proklamēšanas simtajā gadadienā, vēsta "Global Forecast System" prognozes.

Tas gan nenozīmē, ka laikapstākļi būs nemainīgi. Anticiklonam palaikam kļūstot stiprākam un vājākam, tam mainot atrašanās vietu un brīžiem pietuvojoties cikloniem, mākoņu daudzums un vējš būs mainīgs, reizēm gaidāma migla un neliels lietus, kā arī svārstīga gaisa temperatūra.

Novembra anticikloniem raksturīgs nomācies laiks un smidzinošs lietus, bet sagaidāms, ka šomēnes debesis palaikam skaidrosies un būs vismaz dažas saulainas dienas.

Gaisa temperatūra galvenokārt būs atkarīga no mākoņiem. Skaidrās naktīs gaiss straujāk atdzisīs un iespējams sals, kā arī bieza migla, kas var ilgstoši neizklīst, sagādājot drēgnu laiku visas diennakts garumā. Caurmērā gaisa temperatūra būs zem +10 grādiem, nedaudz siltāks laiks saglabāsies tuvākajās diennaktīs, visaugstāk termometra stabiņš pakāpsies Kurzemē.

Saskaņā ar šī brīža prognozi pēc 10.novembra gaisa temperatūra arvien biežāk noslīdēs zem nulles. Laikā ap 18.novembri patlaban tiek prognozēts nedaudz siltāks laiks un lietus.

Tā kā anticiklons galvenokārt atradīsies uz austrumiem no Latvijas, visbiežāk pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš.

Anticiklona ietekmē šomēnes kopumā prognozēts mazs nokrišņu daudzums un lēnāks vējš nekā ierasts, savukārt vidējā gaisa temperatūra, visticamāk, saglabāsies virs normas.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024