Menu
 

"Kodols" iesaka. Izgatavo diegu bumbiņu virteni!

  • Autors:  Agita Latkovska
"Kodols" iesaka. Izgatavo diegu bumbiņu virteni! Publicitātes foto

Tuvojoties Ziemassvētkiem, gribas mājās ienest vairāk gaismas un siltuma. Arī es šajā gadā nolēmu pati izgatavot krāsainu bumbiņu gaismas virteni, kas der kā lielisks dekors, lai izrotātu plauktus, palodzes vai spoguļa rāmi. To uztaisīt patiešām nav sarežģīti, un prieks par rezultātu ir lielāks, nekā nopērkot jau gatavu lietu.

Nepieciešams: diegs (vilnas, lina, akrila, kokvilnas utt.), PVA līme, baloni, spuldzīšu virtene (ērtāk pēc tam būs izmantot tādu, kas darbojas ar baterijām, jo tad to varēs novietot jebkur).

Piepūš balonus – tā, lai tie būtu nelieli, aptuveni ābola izmērā. Bļodā sajauc PVA līmi ar nelielu daudzumu ūdens un šajā masā iemērc diegu, lai tas savelkas ar līmes masu. Pavedienu sāk tīt ap balonu. Satin visus balonus un pēc tam piesien pie slotas kāta vai veļas žāvētāja, novieto pie radiatoriem vai krāsns mūrīša, lai žūst. Apakšā paklāj avīzi, jo līme pil. Atstāj balonus uz vairākām stundām, lai diegs sakalst.

Kad bumbiņas ir sacietējušas, ar adatu pārdur balonus un izvelk tos laukā. Krāsainās bumbas uzsprauž LED lampiņu spuldzītēm, un lieliskais dekors ir gatavs!

Siltu jums svētku gaidīšanas laiku!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.