Menu
 

Jaunais gads sāksies ar lietu un sniegputeni

  • Autors:  LETA
Jaunais gads sāksies ar lietu un sniegputeni Foto - arhīvs

Vecgada vakarā Latvijā gaidāms neliels sals, 1.janvārī gaiss iesils līdz pat +7 grādiem un sniegu nomainīs lietus, bet jau nākamajā diennaktī vētrains ziemeļrietumu vējš atnesīs aukstāku laiku un sniegputeni, prognozē "Global Forecast System" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sestdien un svētdien, 29. un 30.decembrī, laikapstākļi nemainīsies - gaidāmas apmākušās debesis, migla, neliels lietus un slapjš sniegs. Pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra būs -1..+5 grādi.

Sagaidāms, ka Vecgada dienā daudzviet uzspīdēs saule un gaisa temperatūra noslīdēs nedaudz zem nulles, laiks būs pārsvarā sauss un pūtīs lēns vējš.

Jaungada naktī no ziemeļrietumiem, visticamāk, virzīsies atmosfēras fronte ar nelielu sniegu un lietu. Iespējams, nakts pirmā puse paies bez būtiskiem nokrišņiem, bet sāks pastiprināties dienvidrietumu vējš, kas nesīs siltāku gaisu.

1.janvārī gaisa temperatūra pakāpsies līdz +2..+7 grādiem, gaidāms lietus un brāzmains rietumu, dienvidrietumu vējš. 2.janvāra naktī un rītā piekrastē prognozētas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 25 metriem sekundē. Gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles, daudzviet snigs un puteņos.

Iespējams, nākamās nedēļas gaitā sals pārsniegs desmit grādus - vismaz valsts austrumos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.