Menu
 

Jauni nokrišņi gaidāmi piektdien, pēc tiem pastiprināsies sals

  • Autors:  LETA
Jauni nokrišņi gaidāmi piektdien, pēc tiem pastiprināsies sals Foto - arhīvs

Tuvākajā diennaktī daudzviet Latvijā - īpaši austrumu novados - turpināsies sniegputenis saistībā ar aizejošo ciklonu, bet piektdien Latviju sāks šķērsot jauna nokrišņu zona, prognozē sinoptiķi.

Piektdien un naktī uz sestdienu no ziemeļrietumiem gaidāms sniegs, kas valsts rietumu un centrālajā daļā pāries lietū. Savukārt sestdien, vējam iegriežoties no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem, ieplūdīs vēsāks gaiss, un naktī uz svētdienu gaisa temperatūra var noslīdēt līdz -10 grādiem vai nedaudz zemāk.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi lielāks sals gaidāms naktī uz pirmdienu, 7.janvāri. Arī nākamnedēļ brīžiem prognozēti nokrišņi, pārsvarā sniegs, vietām snigs stipri. Latvijas rietumu un centrālajā daļā gaisa temperatūra brīžiem var pakāpties virs nulles.

Janvāra otrajā pusē un februārī iespējams bargs sals. Jau ziņots, ka stratosfērā virs Arktikas novērota pēkšņa sasilšana, tās ietekmē mainās gaisa cirkulācija, palielinot risku, ka piezemes slānī aukstums no Arktikas ieplūdīs Eiropā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.