Logo
Drukāt šo lapu

Mēneša vidū aktivizēsies cikloni, pieaugs nokrišņu daudzums

Mēneša vidū aktivizēsies cikloni, pieaugs nokrišņu daudzums

Sākot ar piektdienu, laikapstākļus Latvijā noteiks cikloni, tādēļ biežāk un spēcīgāk snigs un līs, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdienas rītā un naktī uz piektdienu valsts dienvidaustrumu novados, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra var noslīdēt līdz -15 grādiem un nedaudz zemāk, bet piektdien Kurzemē gaiss iesils līdz +2..+4 grādiem un neliels atkusnis skars arī valsts centrālo daļu.

Pirmā plašā nokrišņu zona Latviju šķērsos piektdien no ziemeļrietumiem - snigs, mazliet putinās un daudzviet sniegs pāries lietū. Sestdien uzspīdēs saule, īslaicīgi snigs un gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli, savukārt svētdien no dienvidrietumiem gaidāmi nokrišņi.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei vairāk snigs un līs pirmdien, 14.janvārī, kad Latviju sasniegs jauns ciklons. Aiz tā ieplūdīs vēsāks gaiss, bet nākamās nedēļas vidū iespējams nākamais ciklons un pamatīgi nokrišņi, tai skaitā sniegputenis.

Kopējais nokrišņu daudzums nākamo desmit dienu laikā var sasniegt 30-50 milimetru. Tā kā valsts rietumu un centrālajā daļā, kur prognozēti lielākie nokrišņi, gaidāms ne tikai sniegs, bet arī atkusnis un lietus, grūti paredzēt sniega segas biezumu. Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi nākamās nedēļas nogalē valsts lielāko daļu klās 15-35 centimetrus bieza sniega sega, bet februārī sniega dziļums vietām var sasniegt pusmetru.

Jau ziņots, ka ne tikai dziļākais sniegs, bet arī lielākais sals Latvijā un citviet Eiropā tiek prognozēts janvāra izskaņā un februārī.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024