Logo
Drukāt šo lapu

Kūciņas uz kociņa – kā izmantot svētkos neapēstās piparkūkas

Kūciņas uz kociņa – kā izmantot svētkos neapēstās piparkūkas Foto - pixabay.com

Nereti pēc Ziemassvētkiem pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko ar tām iesākt?

Iedvesmojot jauniem garšas izaicinājumiem, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā pagatavot aktuālās “Cake pops” jeb kūciņas uz kociņa - viegli pagatavojamu gardumu, kas ideāli piemērots gan ikdienai, gan svētku ballītēm.

Sastāvdaļas:

mīklai (27 gb. piparkūku “cake pops”): puspaciņa "Dobeles dzirnavnieka" šokolādes kēksa maisījuma, 70 g augu eļļas, 90 ml ūdens, 150 g piparkūku, 160 g svaigā siera, 40 g sviesta, 20 g pūdercukura, 1 tējk. vaniļas ekstrakta;

šokolādes glazūrai: 200 g tumšās šokolādes, 40 g sviesta.

Gatavošana

Pusi šokolādes kēksa maisījuma paciņas satura sajauc ar augu eļļu un ūdeni, mīklu ielej ietaukotā veidnē un gatavo 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī 25-30 minūtes.

Pagatavoto kēksu atdzesē, sīki sadrupina un sajauc ar blenderī samaltām piparkūkām.

Lielā bļodā ar mikseri sakuļ svaigo sieru, sviestu, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru. Maisījumā ar rokām iemīca piparkūku un kēksa drupačas.

No pagatavotās mīklas veido 27 līdzīga izmēra bumbiņas.

Karsta ūdens peldē izkausētā šokolādē iemērc koka vai plastmasas irbulīšu galiņus, tos sadur bumbiņās, bumbiņas atdzesē saldētavā 20 min.

Izkausētajai šokolādei pievieno glazūrai paredzēto sviestu, bļodiņu atkārtoti liek karsta ūdens peldē un kausē, līdz izveidojusies viendabīga masa.

Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai mērc šokolādes glazūrā, lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024