Logo
Drukāt šo lapu

Apledojums un migla daudzviet Rīgas apkārtnē apgrūtina braukšanu

Apledojums un migla daudzviet Rīgas apkārtnē apgrūtina braukšanu Foto - arhīvs

Ceturtdienas rītā apledojums un bieza migla apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 24 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības, vēsta uzņēmumā.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem miglas dēļ Rīgas apkārtnē ir uz Rīgas apvedceļa (A4 un A5) visa maršruta garumā; uz Ainažu šosejas (A1); uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Līgatnei; uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam; uz Daugavpils šosejas (A6) no Rīgas līdz Lielvārdei; uz Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai; uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas līdz Jelgavai; uz Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Kalnciemam; uz Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana apledojuma dēļ ir Rīgas, Bauskas, Liepājas, Talsu un Tukuma apkārtnē.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024