Logo
Drukāt šo lapu

"Kodols" iesaka. Uz mākslas telpu mežā! Apriņķis.lv

"Kodols" iesaka. Uz mākslas telpu mežā! Foto – Viesturs Serdāns

Ja brīvdienās gribat apvienot izkustēšanos dabā ar mākslas baudīšanu, iesaku aizbraukt uz Ķemeru Nacionālā parka teritorijā esošo atpūtas bāzi “Valguma pasaule”. Tās saimnieks Viesturs Serdāns izlolojis un īstenojis ļoti neparastu projektu – mākslas telpu dabā.

Tā ir unikāla lielformāta fotogrāfiju izstāde, kuru autori ir fotogrāfs Andris Apse – latvietis no Jaunzēlandes – un izcilais Latvijas dabas fotogrāfs Andris Eglītis. Abu šo lielisko fotomākslinieku darbi ir satikušies un izvietoti starp varenajām eglēm Valguma mežā.

Šī izstāde koncentrē dabu, mākslu un gaismu Valguma ezera krastā, turklāt izstādes idejas autos ir padomājis par to, lai ainavas, kas iemūžinātas fotogrāfijās, skatītājs varētu baudīt arī ziemā un pat krēslas stundās.

Lai apskatītu visas 80 fotogrāfijas, jāmēro pusotru kilometru garš ceļš pa Valguma meža takām. Tā ir brīnišķīga iespēja pavadīt dienu mežā un izstaigāties, ieelpot spirgtu gaisu un baudīt pārsteidzošas dabas ainavas gan dabā, gan fotogrāfijās, izjūtot dabas neparastumu, skaistumu un varenību. Šādu izstādi jūs vēl nebūsiet baudījuši!

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024