Menu
 

Brīnumi apkārt Kauņas ūdenskrātuvei

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Brīnumi apkārt Kauņas ūdenskrātuvei Foto - publicitātes

Milzīgs tūrisma objektu piedāvājums, arvien pieaugošs tūristu skaits un izveidotas jaunas ēkas... Varbūt ir pienācis laiks pievērsties mazākām, bet dižo vēsturi atgādinošām vietām? Lietuvas Kaišadoru rajonā esošā pilsētiņa noteikti iespaidos ikvienu ceļotāju!

Pilsētiņa, ko ieskauj vārti

Ceļi uz Darsūnišķi – īpaši. Pilsētiņas piekļuves ieskauj trīs vārti – kapelas, veltītas Sv. Jurģim, Sv. Kazimiram un Sv. Agotai (kura aizsargā ticīgo mājas no ugunsgrēka). Bez ekskluzīvas piekļuves, pateicoties tās ģeogrāfiskajai atrašanās vietai, pilsētiņa Darsūnišķe, kurā dzīvo tikai 300 iedzīvotāju, ir slavena kā zvejnieku iecienītākā vieta.

Katru ceļotāju apburs arī Darsūnišķes piedāvātie tūrisma objekti, tādi kā bijušās pils vieta, Svētās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas baznīca vai Darsūnišķes akmens. Izslāpuši ceļotāji varēs padzerties no Lutikas minerālūdens avota!

Vēsture, kas atgādina dižo pagātni

Maz zina par to, ka pilsētiņas vēsture, pārpilna ar notikumiem un nozīmi, ir līdzvērtīga lielpilsētas vēsturei. Divas akmens laikmeta apdzīvotnes, Darsūnišķes pils, kas kalpoja kā aizsardzības cietoksnis, bet sadega Instenburgas komtūra, un vēlāk Krustnešu armijas, uzbrukšanas laikā. Kopš 17. gadsimta vidus līdz Otrā pasaules kara beigām Darsūnišķe tika pilnībā sadedzināta vēl vismaz sešas reizes.

“Darsūnišķe starp vārtiem uzcelta, lai svēto aprūpē bez uguns austu rīts“. Šai vienkāršai dzejai, kas veltīta pilsētiņai, kas tika daļēji vai pilnīgi sadedzinātai vismaz astoņas reizes, ir īpaša nozīme. Kas var būt skaistāk par maziem, bet tajā pašā laikā ļoti svarīgiem brīnumiem?

Vairāk informācijas: www.aplinkmarias.lt/en/sightseeing-places/darsuniskistown-gate

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.