Menu
 

Ziedu tirgotāji: Pirms sieviešu dienas pasūtījumu skaits ir līdzīgs kā citus gadus

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Šogad pirms Starptautiskās sieviešu dienas pasūtījumu skaits ir līdzīgs kā citus gadus, aģentūrai LETA pastāstīja aptaujātie ziedu tirgotāji.

Ziedu vairumtirgotāja "Zaļā bāze" valdes locekle Guna Pakalna stāstīja, ka šogad klienti visvairāk iegādājas tradicionālos ziedus - tulpes un rozes. Tajā pašā laikā klienti dod priekšroku arī citiem ziediem.

Vienlaikus Pakalna piebilda, ka apkopojums par ziedu daudzveidību un pieprasījumu būs redzams pēc 8.marta, jo līdz tam tirgotājs turpina pieņemt klientu pasūtījumus.

Jautāta, cik daudz pircēji šogad tērē ziediem sieviešu dienai, Pakalna atzina, ka pircēju atvēlētās summas ir dažādas.

Ziedu veikala "Bloom" īpašnieks Āris Meilands stāstīja, ka šogad tradicionālo ziedu klāstu papildina arī hiacintes un narcises, kā arī pieprasīti ir ne tikai grieztie ziedi, bet arī pušķi.

Viņaprāt, pasūtīto ziedu skaits turpinās pieaugt, jo, tuvojoties 8.martam, turpina pieaug klientu pasūtījumu skaits.

Tāpat viņš atzīmēja, ka šogad sieviešu dienai klienti tērē no padsmitiem eiro līdz apmēram 200 eiro, kas ir līdzvērtīgi iepriekšējā gada tēriņiem.

Arī ziedu veikala "Lakstos" pārstāve aģentūrai LETA atzīmēja, ka iepriekš veiktajos pasūtījumos virsroku ņem tulpes. Veikala pārstāve atzīmēja, ka dāmām visvairāk ziedus pasūta kungi, kuri ziediem atvēl no pieciem līdz 50 eiro.

Starptautisko sieviešu dienu vairākās pasaules valstīs, tostarp arī Latvijā, ik gadu svin 8.martā.

Starptautiskās sieviešu dienas pirmsākumi meklējami 1857.gada 8.martā, kad tekstila rūpnīcas strādnieces Ņujorkā, ASV, devās protesta gājienā, vēršoties pret zemajām algām un sliktajiem darba apstākļiem. Vēsturiski tā bijusi sieviešu solidaritātes diena, bet vēlāk starptautiskā sieviešu diena kļuva par dienu, kad tiek runāts par dzimumu vienlīdzību un aicināts cīnīties pret dzimumu diskrimināciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.