Menu
 

Lieldienās Siguldā notiks Šūpoļu festivāls un Zaķu skrējiens

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video - Siguldas novada pašvaldība Foto, video - Siguldas novada pašvaldība

Lieldienu laikā, no 20. līdz 22. aprīlim, Siguldā jau ceturto gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls, kuru 20. aprīlī plkst. 13.00 atklās atraktīvs Zaķu skrējiens no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma.

Aptuveni kilometru garajā skrējienā no dzelzceļa stacijas līdz Siguldas Svētku laukumam, dalībniekiem uzturēt sportisko garu palīdzēs novada olimpieši – brāļi Andris un Juris Šici, Inārs Kivlenieks un Martins Dukurs. Kā vēsta Siguldas novada pašvaldība, skrējienā aicināti piedalīties lieli un mazi skrējēji, jo tas būs jautrs, drošs un ģimenēm draudzīgs. Vienīgais noteikums, lai piedalītos skrējienā ir ērts apģērbs un zaķa ausis.

Sadarbībā ar biedrības “Cerību spārni” čaklajiem meistariem šogad taps arī īpašās Siguldas garaušu ausis, kuras Zaķu skrējiena atmosfērā palīdzēs iejusties ikvienam skriet gribētājam. Sasniedzot finišu, Zaķu skrējiena dalībnieki varēs kārtīgi izvingroties, iesildīties Šūpoļu festivāla baudīšanai kopā ar Siguldas olimpiešiem, izcīnīt uzvaras olimpiskās olu kaujās un uzgrauzt pa sulīgam burkānam.

Šūpoļu festivālā trīs dienu garumā būs iespēja izšūpoties vairāk nekā 110 unikālās un neparastās mūziķu, mākslinieku, uzņēmēju un novadnieku ģimeņu rādītās šūpolēs, kas būs izvietotas aptuveni trīs kilometrus garā pastaigu maršrutā. 21. aprīlī vēsturiskajā Siguldas pils kompleksā no plkst. 9.00 līdz 16.00 arī norisināsies amatnieku un mājražotāju Lieldienu tirdziņš.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.