Menu
 

Aktīvā atpūta Turcijā: kā un ko izvēlēties? Apriņķis.lv

  • Autors:  Elīna Aņiļonīte, ceļojumu organizatora “Kidy Tour” produkta menedžere
Kapadokija ir neparasti skaists ģeoloģiskais brīnums centrālajā Anatolijā. Foto - pixabay.com Kapadokija ir neparasti skaists ģeoloģiskais brīnums centrālajā Anatolijā. Foto - pixabay.com

Latvijas ceļotāju iecienītā Turcija reizēm kļūdaini tiek saistīta tikai ar pasīvu atpūtu, lai gan šī valsts piedāvā ne mazums iespēju arī aktīvās atpūtas cienītājiem. Turklāt, pat laiski atpūšoties viesnīcā, iespējams kaut vienu dienu veltīt aktivitātēm ārpus viesnīcas teritorijas. Lūk, septiņas interesantākās  ekskursijas un izbraukumi, kas apmierinās dažādu ceļotāju vajadzības.

Raftings Keprulu nacionālajā parkā

Raftingu jeb laivošanu pa strauju kalnu upi Turcijā var izbaudīt vairākos reģionos. Viens no aizraujošākajiem raftinga galamērķiem ir Keprulu nacionālais parks, kur brauciena laikā var gan baudīt asākas izjūtas, gan arī  gleznainās parka ainavas. Keprulu nacionālais parks ir viens no skaistākajiem un apmeklētākajiem Antālijas reģionā. 

Šī kanjona trase ir salīdzinoši vienkārša, tāpēc to izvēlas ne tikai pieaugušo grupas, bet arī ģimenes ar bērniem. Lielākām kompānijām vai ceļotājiem ar bērniem ieteicams izvēlēties plostu. Tie, kas ilgojas pēc ekstrēmākām izjūtām, var izvēlēties divvietīgu kanoe.

Antālijas akvārijs

Šis Turcijas kūrorta akvārijs sasniedz 131 metru garumu un ir viens no garākajiem pasaulē. Akvārijā var tuvumā iepazīties ar aizraujošo zemūdens pasauli – Antālijas akvārijā mājo 20 tūkstoši ūdens iemītnieku no visas pasaules. Ekskursija ir lieliski piemērota visai ģimenei. 

Izejot cauri akvārija tunelim, ieraudzīsiet, cik dažādi izskatās okeāns un jūra. Mazajiem ceļotājiem akvārijā ierīkots 5D kinoteātris, rotaļu laukumi un pat peintbols, tāpēc šim izbraukumam var veltīt veselu dienu.

Kvadraciklu safari

Šī izklaide ir piemērota tiem, kas vēlas aktīvāku atpūtu. Varēsiet ne tikai pavizināties ar četrriteņu motocikliem, bet arī apbrīnot Turcijas dabu. Var arī izvēlēties – stūrēt pašam vai baudīt izklaidi pasažiera vietā. 

Lai arī šo izklaidi biežāk izvēlas pieaugušie, tā ir piemērota arī lielākiem bērniem. Tiesa, svarīgi ir visiem jau laikus nodrošināties ar saulesbrillēm, saules aizsargkrēmu un dzeramo ūdeni. Vēl viena iespēja – vienas dienas izbrauciens, kurā iespējams izbaudīt trīs aktivitātes uzreiz – vizināšanos safari, kanjoningu un raftingu.

Lidojums ar paraplānu

Lidojums ar paraplānu ir lieliski piemērots tiem, kas ilgojas pēc adrenalīna devas. Divas stundas lidinoties virs Alānijas, redzēsiet neatkārtojamas, elpu aizraujošas ainavas. Šī izklaide ir paredzēta pieaugušajiem, un to ieteicams pasūtīt jau iepriekš.

Par lidojumu un paraplāna pilotēšanu uztraukties nav pamata – par visu parūpēsies profesionāls instruktors, tāpēc atpūtniekiem atliek tikai baudīt lidojumu un uzņemt iespaidīgas fotogrāfijas. 

Izbrauciens uz Stambulu

Ierodoties Turcijas kūrortā, varat baudīt lieliskus laika apstākļus un brīnišķīgu dabu. Tomēr, ja apmeklēsiet Stambulu, ieraudzīsiet pilnīgi citu Turciju. Šī pilsēta tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām pasaulē, tāpēc tās apskatei ieteicams veltīt vismaz vienu dienu.

Protams, dienas laikā visu pilsētu apskatīt neizdosies, tomēr pagūsiet apmeklēt iespaidīgas vietas: hipodromu, Zilo mošeju, Sofijas katedrāli, paviesosieties Topkapi pilī, izbrauksiet ar kuģīti pa Bosfora šaurumu. Šī ekskursija ir lieliski piemērota, lai vienas dienas laikā izjustu gluži citas Turcijas garšu.

Izbrauciens uz Kapadokiju

Kapadokija ir neparasti skaists ģeoloģiskais brīnums centrālajā Anatolijā. Šajā ekskursijā var doties gan ar autobusu, gan lidmašīnu, bet visa brauciena laikā ceļotājus parasti pavada angliski runājošs gids.

Kapadokijā saplūst brīnišķīgā daba un bagātā vēsture. Šeit var apmeklēt Kaimakli pazemes pilsētu, Goreme brīvdabas muzeju, Učhisaras pili, Baložu ieleju. Izvēloties šo ekskursiju, papildus var izmēģināt arī vietējo virtuvi.

Izbrauciens uz Ziemeļkipru

Atpūšoties Turcijas kūrortos, Ziemeļkipra ir viegli sasniedzama ar lidmašīnu. Ekskursijas laikā apmeklēsiet Famagustas pilsētu, Sv. Barnaba klosteri, ikonu muzeju un citus ne mazāk iespaidīgus objektus.

Varēsiet arī izbraukt ar kuģi, izpeldēties, apskatīt kuģu vraku muzeju, būs arī brīvais laiks pastaigai. Šajā salas daļā ir bagāts dabas un vēstures mantojums. Interesanti, ka 1974. gadā šī vieta tika atzīta par Ziemeļkipras Turku Republiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.