Menu
 

Pirmdiena, 19 Novembris 2018

Foto: Pasniegti Ādažu novada domes apbalvojumi

Latvijas simtās dzimšanas dienas priekšvakarā, 16. novembrī, Ādažu kultūras centrā godināti tie ādažnieki un novadā strādājošie, kuri ar savu dzīvi, darbu un ieguldījumu Ādažus padara īpašus. Augstākais novada domes apbalvojums "Goda ādažnieks" par sevišķiem nopelniem novada labā tika piešķirts uzņēmējam un atmodas procesu dalībniekam Ārijam Ūdrim.

Lasīt vairāk...

Foto, video: Apbalvoti Ikšķiles novada Goda novadnieki un Gada cilvēks

17. novembrī Tīnūžu tautas namā ļaudis pulcējās uz Ikšķiles novada amatiermākslas kolektīvu svētku koncertu “Jo es zinu, ka man jābūt Latvijā!”. Pasākuma ietvaros jau septīto gadu Ikšķiles novada pašvaldības piešķīra apbalvojumus “Goda novadnieks” un “Ikšķiles novada Gada cilvēks”, suminot tos, kuri snieguši savu artavu Ikšķiles novada labā. 

Lasīt vairāk...

Foto: Svinīgā pasākumā godināti Siguldas novada iedzīvotāji

18. novembrī kultūras centrā "Siguldas devons" norisinājās Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienai veltīts pasākums "Tā mana daļa gadsimta", kura laikā tika godināti apbalvojumu "Siguldas novada Goda novadnieks" un "Siguldas novada Gada novadnieks" ieguvēji. Pateicības saņēma arī ziedotāji, kuri piedalījās monumentālā karoga uzstādīšanā uz bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" ēkas jumta.

Lasīt vairāk...

Carnikavā izskan patriotisko dziesmu koncerti un pasniegti Atzinības raksti


16. un 17. novembrī Carnikavas novada iedzīvotāji pulcējās uz patriotisko dziesmu koncertuzvedumu "Dziesma. Brīvība. Latvija.", un kā allaž šajos valsts svētkos tika pasniegti Carnikavas novada Atzinības raksti. Šim apbalvojumam cilvēkus bija pieteikuši gan novada iedzīvotāji, gan pašvaldības darbinieki, informē Carnikavas novada pašvaldībā.
Lasīt vairāk...

Tiesa februāra beigās skatīs "Conexus" lūgumu atcelt SPRK lēmuma daļu (precizēta)

Administratīvā apgabaltiesa 2019. gada 21. februārī skatīs dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") iesniegto lūgumu atcelt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmumā par operatora sertificēšanu izvirzītās prasības akcionāriem, liecina tiesu kalendārā pieejamā informācija.

Lasīt vairāk...

ĀM: Latvija 100. dzimšanas dienā saņem daudz sveicienu no ārvalstīm

Latvija 100. dzimšanas dienā saņem daudz sveicienu no ārvalstīm, informē Ārlietu ministrija. "Liels paldies daudzajiem Latvijas draugiem un uzticamiem sabiedrotajiem visā pasaulē, kas, izgaismojot dažādus arhitektūras un dabas objektus Latvijas sarkanbaltsarkanā karoga krāsās, sveic mūs nozīmīgajā valsts gadskārtā un svin līdz ar mums," teikts ministrijas paziņojumā.

Lasīt vairāk...

Māris Zanders. Valsts būvētāji

Nav noslēpums, ka valsts svētku, kas saistīti ar kādu vēsturisku notikumu, viena no problēmām ir, kā nodrošināt pilsoņu emocionālu līdzdalību tajos. Objektīvi vērtējot, grūti prasīt, lai indivīds vēlētos pievērsties tādu abstrakti skanošu jēdzienu kā "valsts", "brīvība" un tamlīdzīgi apcerēšanai, tāpat grūti panākt, lai indivīds, kurš iepriekš nav interesējies par vēsturi, varētu pilnvērtīgi novērtēt kāda simt gadu sena notikuma kontekstu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.