Menu
 

Piektdiena, 04 Decembris 2020

Ekonomists: Rūpniecības sniegums Covid-19 otrajā vilnī ir labāks kā pavasarī

Rūpniecības sniegums Covid-19 otrajā vilnī Latvijā pagaidām ir būtiski labāks nekā šī gada pavasarī. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada oktobrī Latvijas apstrādes rūpniecībā turpinājās pieaugums un salīdzinājumā ar pērnā gada oktobri ražošanas apjomi ir kāpuši par 1 %, kas ievērojami apsteidz ekonomikas kopējos rādītājus.

Lasīt vairāk...

NVD: Ārstniecības iestādi drīkst apmeklēt tikai ar iepriekšēju pieteikšanos

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, Nacionālais veselības dienests (NVD) atgādina, ka gadījumos, kad nepieciešama medicīniska palīdzība, vispirms jāsazinās ar ģimenes ārstu vai nepieciešamo ārstniecības pakalpojumu sniedzēju telefoniski vai elektroniski. Bez iepriekšēja pieraksta doties nedrīkst, tostarp arī gadījumos, ja ir ģimenes ārsta nosūtījums pie ārsta speciālista vai nepieciešama konsultācija akūtas saslimšanas vai hroniskas vainas paasinājuma gadījumā!

Lasīt vairāk...

Garkalnes milēniuma bērna dāvana pārdota policistam

Tiem garkalniešiem, kas cītīgi un jau labu laiku seko līdzi notikumiem savā novadā, nav noslēpums, ka pirms teju 19 gadiem ar Garkalnes pagasta padomes lēmumu mazai meitenītei tikai par to vien, ka viņa bija piedzimusi šā gadu tūkstoša pirmajā dienā, tika uzdāvināts paliels apbūves gabals. Nu atklājies, ka bērna ģimenei šī dāvana nemaz tik vajadzīga nebija,  jo jau pirms pieciem gadiem tā pārdota augstai Valsts policijas amatpersonai.

Lasīt vairāk...

Siguldā varēs doties interaktīvā svētku pastaigu maršrutā "Eņģeļu taka"

Par pozitīvām emocijām un aizraujošu svētku laiku ir parūpējies kultūras centrs “Siguldas devons” kopā ar Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis”, Siguldas pilsētas vidusskolas mākslu klašu un “Mini studijas” skolēniem, kuri mākslas skolotāju Daces Andersones un Ivetas Šveisbergas vadībā radījuši savus eņģeļus – cerību spieķus aizkustinošai sajūtu pastaigai Siguldā.

Lasīt vairāk...

Latvijas iedzīvotāji Ziemassvētku laikā tērēs 16 % no ienākumiem

Latvijas iedzīvotāji šogad noteikuši sev mazāku svētku budžetu nekā pērn – 16 % no kopējiem mājsaimniecības ienākumiem, liecina “Ferratum Group” starptautiskais pētījums par tēriņiem Ziemassvētku laikā. Tas ir par 2 % mazāk nekā pērn un arī par 2 % mazāk nekā vidēji “Ferratum Group” dalībvalstīs. Piemēram, dāsnākie ir Bulgārijas iedzīvotāji, kuru svētku budžets sastāda 25 % no mājsaimniecības ienākumiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.