Menu
 

Otrdiena, 09 Jūnijs 2020

Reformas rezultātā jaunais Ogres novads aptvers 20 administratīvās teritorijas, arī Ikšķiles pilsētu un Tīnūžu pagastu

Saeima šajā otrdienā galīgajā lasījumā atbalstīja jauna Ogres novada izveidi, tā sastāvā ietverot 20 administratīvās teritorijas. Saeima šajā otrdienā turpina trešajā lasījumā izskatīt administratīvi teritoriālās reformas likumu, strādājot ar priekšlikumiem, kas iesniegti likuma pielikumam, kurā ietverts jauno pašvaldību saraksts.

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzeja gadatirgus pārcelts uz nākamo gadu

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja rīkotais 50.latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus, kā norise bija plānota 1.un 2.augustā, saistībā ar šobrīd noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem un distancēšanās prasībām tiek pārcelts uz 2021. gadu, informē brīvdabas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Harita Maniņa.

Lasīt vairāk...

Līdz jūnija beigām pasākumos iekštelpās drīkstēs pulcēties ne vairāk kā 100, bet ārtelpās – ne vairāk kā 300 cilvēku

Lai gan vadības izsludinātā ārkārtas situācija beigsies 9.jūnijā, valdība noteica, ka līdz jūnija beigām pasākumos iekštelpās drīkstēs pulcēties ne vairāk kā 100, bet ārtelpās – ne vairāk kā 300 cilvēku, paredz Veselības ministrijas (VM) izstrādātais noteikumu projekts "Epidemioloģiskās drošības pasākumi un pretepidēmijas pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai". Pasākumu organizatoriem, kas ārtelpās plāno uzņemt ne vairāk kā 300 cilvēkus, jāievēro, lai vienai personai ir nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri no pasākuma norises telpas platības.

Lasīt vairāk...

Vai un kā iesaistīt bērnu dārza darbos? Skaidro psiholoģe

Skola, lai arī attālinātā režīmā, ir beigusies, un nu bērni var vairāk laika pavadīt svaigā gaisā, kur bieži vien vecāki tos cenšas nodarbināt piemājas dārzā. Vai ir nepieciešams iesaistīt bērnus dārza darbos, kā katrā vecumā to vislabāk darīt un kādas ir tipiskākās vecāku kļūdas, stāsta psiholoģe, “Rimi bērniem” eksperte Iveta Aunīte.

Lasīt vairāk...

Seminārā diskutēs par mazā un vidējā tūrisma attīstību Rīgas plānošanas reģionā

Rīgas plānošanas reģions trešdien 10. jūnijā pulksten 13.00 rīko semināru mazā un vidējā tūrisma attīstībai reģionā ar nosaukumu “No idejas līdz veiksmīgam tūrisma produktam”. Tajā ar vērtīgu pieredzi un iedvesmas stāstiem dalīsies tūrisma produktu attīstītāji, kas inovatīvā veidā spējuši piesaistīt tūristu uzmanību.

Lasīt vairāk...

Aptiekām būs iespēja zāles piegādāt uz mājām

Līdz šā gada beigām vispārējā tipa aptiekām būs iespēja medikamentus cilvēkam piegādāt uz mājām, tostarp piesaistot brīvprātīgos. Šis aptiekām nav obligāts pienākums, bet iespēja nākt pretī cilvēkiem, kuriem nav iespējas pašiem aiziet uz aptieku vai palūgt to izdarīt citiem, piemēram, ja persona Covid-19 dēļ ir izolācijā mājās.

Lasīt vairāk...

Aptauja Jūrmalā. Vai šogad jau esat peldējies?

Peldsezonā, no 15. maija līdz 15. septembrim, atpūtnieku drošību Jūrmalas pludmalē uzraudzīs 36 glābēji piecās glābšanas stacijās un divos glābšanas posteņos. Bulduros, Majoros, Mellužos, Kauguros un Jaunķemeros glābēji strādās jau esošajās ēkās. Dzintaros un Dubultos, sākoties aktīvajai peldsezonai, tiks ierīkoti glābšanas posteņi, kuros dežurēs glābēji. Peldētājiem īpaša uzmanība jāpievērš signālkarogiem, kas uzstādīti visās jūras piekrastes peldvietās, – ja pludmalē plīvo sarkans karogs, tas nozīmē, ka peldēties ir aizliegts. Sarkans karogs ar dzeltenu, zem kura ir dzeltens karogs, nozīmē, ka peldēšanās ir bīstama. Tikai viens karogs – sarkans ar dzeltenu – norāda, ka peldēties ir atļauts.

Lasīt vairāk...

Aicina iedzīvotājus saudzēt dabu un nodot riepas bez maksas, tostarp Pierīgā

“AJ Power Recycling” no 13. jūnija uzsāk ikgadējo vides akciju “Dod riepām otru dzīvi”, kuras laikā aicina iedzīvotājus bez maksas nodot nolietotās vieglo automašīnu riepas astoņās Latvijas pilsētās – Jelgavā, Bauskā, Ogrē, Baldonē, Jūrmalā, Tukumā, Rīgā un Olainē. Kā liecina akcijas ietvaros veiktā aptauja, aptuveni 40% autovadītāju īpašumā atrodas nolietotas riepas, kuras nepieciešams utilizēt, taču tas netiek darīts, jo riepu īpašnieks nevēlas par to maksāt vai tuvumā nav riepu nodošanas punkta. “AJ Power Recycling” sadarbībā ar kravas automašīnu ražotāju “Scania Latvia” aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un neuzglabāt nolietotās riepas, bet nodot tās videi un iedzīvotājiem drošai utilizācijai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.