Menu
 

Sestdiena, 20 Marts 2021

Artis Bērziņš: Vai var būt labi un slikti vienlaikus?

Pēdējais gads mums visiem ir bijis izaicinājumu pilns. Esam jau pieraduši pie nepārtrauktas piemērošanās jauniem apstākļiem un nemitīgām pārmaiņām sabiedriski ekonomiskās dzīves organizācijā. Apskatot virsrakstus masu medijos, varētu šķist, ka tā rezultātā sabiedrības finanšu veselība ir slikta. Tomēr vai tā tiešām ir?

Lasīt vairāk...

Saulkrastu korim "Anima" jauns singls un video

Saulkrastu koris “Anima” izdevis singlu un mūzikas video “Pirms”. Šis ir otrais singls no topošā studijas albuma, kurā būs dzirdama Kristapa Krievkalna oriģinālmūzika un Kārļa Kazāka oriģināldzeja trīspadsmitdaļīgā kormūzikas ciklā “Krastā saviļņots”, liecina informācija Saulkrastu novada pašvaldības vietnē.

Lasīt vairāk...

Aptauja: darba vides faktori būtiski ietekmē Latvijas iedzīvotāju laimes sajūtu

Turpinot pirms deviņiem gadiem aizsākto tradīciju, arī šogad 20.martā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā laimes diena. Lai arī cilvēka laimes sajūtu ietekmē ļoti dažādi faktori – ģimene, psihoemocionālā labsajūta, veselība u.c., eksperti norāda, ka aizvien nozīmīgāka loma šīs sajūtas veicināšanā ir darba vides faktoriem. To apstiprina arī “Kantar” jaunākās aptaujas dati – 84% Latvijas nodarbināto iedzīvotāju atzīst, ka darbs ietekmē viņu laimes sajūtu, turklāt biežāk uz to norāda Pierīgas un Vidzemes reģiona iedzīvotāji.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Pieaug izmaksāto atlīdzību apjoms par traumām

No dažiem simtiem līdz pat 20 000 eiro – tik dārgi var izmaksāt sadzīviskā ceļā, sportojot vai citādi iegūta trauma, liecina AAS “Balta” statistika. Apdrošināšanas sabiedrībā novērots, ka Covid-19 pandēmijas laikā, kad brīvā laika pavadīšanas iespējas ir ierobežotas, cilvēki vairāk nodarbojas ar sporta aktivitātēm svaigā gaisā un cenšas būt pēc iespējas fiziski aktīvāki. Lai gan šāda tendence ir slavējama, līdz ar aktivitātes pieaugumu audzis arī par nelaimes gadījumiem izmaksāto atlīdzību apjoms. Pēdējos gados ir pieaudzis arī vidējās par traumu izmaksātās atlīdzības apjoms.

Lasīt vairāk...

Kā iesaistīt bērnu gatavošanā un mudināt ēst veselīgi?

Izpratne par ēst gatavošanu un veselīgu uzturu mazulim veidojas tieši ģimenē, turklāt, jo vairāk bērns pats iesaistās ēdiena tapšanā, jo labākas ir viņa iemaņas, un noturīgākas viņa zināšanas. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls “Elvi” sadarbībā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni apkopojis trīs praktiskus, viegli īstenojamus padomus, kā iesaistīt bērnu ēst gatavošanā, veidojot bērnam izpratni par ēdiena nozīmi dzīvē un veselīgu uzturu!

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.