Menu
 

Otrdiena, 13 Aprīlis 2021

Vakcinācijas centros konkrētos gadījumos potēt varēs arī cilvēkus ārpus prioritārajām grupām

Ņemot vērā, ka ir jāsabalansē taisnīgums ar raitu vakcināciju pret Covid-19, otrdien tika veikti grozījumi, paredzot iespēju vakcinācijas centros potēt arī ārpus atvērtajām prioritārajām grupām esošos iedzīvotājus, ja vakcīnu daudzums un centru kapacitāte to atļauj, žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Lasīt vairāk...

Par augstvērtīgākajām zinātniskajām institūcijām atzīst Organiskās sintēzes institūtu un LU Literatūras, folkloras un mākslas institūtu

Zinātnes institūtu starptautiskajā novērtējumā augstāko atzīmi saņēma Latvijas Organiskās sintēzes institūts un Latvijas Universitātes (LU) Literatūras, folkloras un māksla institūts, otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas sēdē atklāja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Augstākās izglītības un zinātnes departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs.

Lasīt vairāk...

Sestdien Covid-19 slimnieks braucis vilciena maršrutos Tukums 2–Rīga un Rīga–Sloka

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 10.aprīlī braucis ar vilcienu maršrutā Tukums 2–Rīga (AS "Pasažieru vilciens" reisa Nr. 6502) plkst.5.10 no Slokas stacijas līdz stacijai "Zasulauks" un atpakaļ ar vilcienu maršrutā Rīga–Sloka (AS "Pasažieru vilciens" reisa Nr. 6423) plkst.15.30 no Rīgas līdz Slokas stacijai, abos virzienos sēdējis pēdējā vagonā.

Lasīt vairāk...

"Olainfarm" valde cēlusi prasību tiesā pret bijušajiem valdes locekļiem

Izpildot 2020.gada 22.septembra akcionāru sapulces lēmumu, AS “Olainfarm” valde ir cēlusi prasību tiesā pret bijušajiem AS “Olainfarm” valdes locekļiem. Ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2021.gada 12.aprīļa lēmumu ir ierosināta civillieta. AS “Olainfarm” prasība celta pret bijušajiem valdes locekļiem, kuri piedalījušies līguma slēgšanā ar “Banestar Management Limited”, nodarot zaudējumus 26 067 760,05 eiro apmērā, informē “Olainfarm” pārstāve Ieva Lapiņa-Ennīte.

Lasīt vairāk...

Konceptuāli atbalsta ģimenes valsts pabalsta apmēra palielināšanu

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien, 13.aprīlī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Valsts sociālo pabalstu likumā, ar kuriem iecerēts mainīt ģimenes valsts pabalsta apmēru un tā piešķiršanas nosacījumus. Lai sakārtotu atbalsta sistēmu un vienlaikus noteiktu lielāku finansiālo atbalstu ģimenēm ar bērniem, grozījumi paredz, ka no nākamā gada pabalsta apmērs būs atkarīgs no audzināmo bērnu skaita, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Uz aizdevumu ar granta elementu varēs pretendēt lielāks skaits mākslas, izklaides un atpūtas nozaru uzņēmēju

Ministru kabineta sēdē 13.aprīlī apstiprināti grozījumi Kultūras ministrijas (KM) un finanšu institūcijas "Altum" izstrādātajos noteikumos,* kas paredz aizdevumu un grantu veidā sniegt atbalstu Covid-19 ietekmētajām mākslas, izklaides un atpūtas nozarēm un ar tām saistītajai ekosistēmai (māksliniekiem, tehniskajām kompānijām, norises vietām) ekonomiskās aktivitātes atjaunošanai. Līdz ar šiem grozījumiem paredzēts palielināt atbalsta saņēmēju skaitu. Kā jau KM iepriekš informējusi, atbalsta programmas finansējums ir 6 miljoni eiro.

Lasīt vairāk...

Latvijas Bankas ekonomists: Bez valsts atbalsta Covid-19 pandēmijā bezdarba līmenis būtu divreiz augstāks

Covid-19 pandēmijas kopējā ietekme uz darba tirgu Latvijā nav liela, tomēr bezdarba līmenis būtu divreiz augstāks, ja nebūtu valsts atbalsta, otrdien Latvijas Bankas organizētajā diskusijā par darba tirgus izaicinājumiem "Kas valstij jādara, lai atdzīvinātu darba tirgu pēc pandēmijas?" atzina Latvijas Bankas galvenais ekonomists Oļegs Krasnopjorovs.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai jums ir pietiekami daudz informācijas par "AstraZeneca" vakcīnu?

Eiropas Savienības valstis atšķirīgi rīkojas attiecībā uz "AstraZeneca" vakcīnas pielietošanu dažādu vecuma grupu cilvēkiem. Latvijā šī vakcīna tiek injicēta visām prioritārajām iedzīvotāju grupām. Eiropas Zāļu aģentūra ir paziņojusi, ka trombu veidošanās jāuzrāda kā ļoti reta "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnas blakne. Vienlaikus tiek norādīts, ka "AstraZeneca" vakcīnas sniegtie ieguvumi ir pozitīvi attiecībā uz tās radītajiem riskiem.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Iedzīvotāju gatavība vakcinēties pieaug

Kopumā 58% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju plāno vakcinēties pret Covid-19 (42% – jā, 16% – drīzāk jā), 25% vakcinēties neplāno (15% – nē, 10% – drīzāk nē), 9% konkrētu atbildi sniegt nevarēja, bet 8% aptaujas dalībnieku vakcīnu jau ir saņēmuši, secināts jaunākajos "BENU aptiekas" "Stresa termometra" datos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Gemius". Salīdzinājumā ar šī gada janvāra datiem redzams, ka iedzīvotāju gatavība vakcinēties ir palielinājusies, jo gada sākumā pret Covid-19 plānoja vakcinēties 54% (31% – jā, 23% – drīzāk jā), 31% vakcinēties neplānoja (nē – 17%, drīzāk nē – 14%), kamēr 15% konkrēta viedokļa nebija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.