Menu
 

Piektdiena, 02 Aprīlis 2021

Aptauja Stopiņos. Kādas ir Lieldienu svinēšanas tradīcijas jūsu ģimenē?

Pavasara saulgrieži vai Kristus augšāmcelšanās svētki – tik atšķirīgi ir cilvēku priekšstati par to, kas īsti tiek svinēts Lieldienu laikā. Liela nozīme svētku svinēšanā ir tam, kādas tradīcijas ģimenē tiek uzturētas – kuras ir pārmantotas no vecākiem un vecvecākiem un kuras aizgūtas no jauna. Atkarībā no tā, ko katrs piemin šajās dienās, tiek izvēlēts arī svinēšanas veids.

Lasīt vairāk...

Tiesībsargs: Valsts lēmumos par Covid-19 izplatības mazināšanu bērnu tiesības uz izglītību ir ņemtas vērā

Ministru kabinets un Saeima, lemjot par Covid-19 izplatības mazināšanu, ir pietiekami ņēmuši vērā bērnu tiesības uz izglītību, ko apliecina nesen pieņemtie lēmumi par pakāpenisku klātienes mācību atsākšanu, ņemot vērā slimības reģionālo izplatību un riska novērtējumu, liecina Tiesībsarga biroja mājaslapā publiskotā informācija.

Lasīt vairāk...

Klātienes mācības Siguldas novada skolās atsāksies no 6.aprīļa mazajiem un no 7.aprīļa lielajiem

Ņemot vērā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotos datus, kā arī Ministru kabineta lēmumu 1. aprīlī, no 6. aprīļa mācības klātienē atsāksies visu Siguldas novada skolu 1.–4. klašu skolēniem, bet 7. aprīlī mācības klātienē atsāksies 5.–6. klasēm, kā arī Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas pilsētas vidusskolas 12. klasēm, liecina informācija novada pašvadības vietnē. Par mācībām rotācijas kārtībā 7.–9. un 10.–11. klasēm un citu būtisku informāciju vecākiem būs iespēja saņemt individuāli skolvadības sistēmā “e-klase.lv”.

Lasīt vairāk...

Tiesības tikt aizmirstam. Kā internetā izdzēst nevēlamu informāciju?

Kā panākt, lai no “Google” meklēšanas rezultātiem tiek izdzēsta nevēlama informācija? Laikā, kad arvien svarīgāka kļūst reputācija digitālajā vidē, atbilde uz šo jautājumu varētu būt nepieciešama arvien lielākam cilvēku skaitam. Šis jautājums nereti tiek uzdots arī “Drossinternets.lv” ekspertiem. Domāju, daudzi apzinās, ka informācija internetā ir publiski pieejama uz mūžu, un ir maza iespēja kontrolēt tās izplatību. Tas nozīmē, ka jaunībā pieļauto kļūdu sekas var būt jūtamas arī daudzus gadus vēlāk.

Lasīt vairāk...

Pieci padomi, kā atmodināt ādu pavasarī

Biežākās ādas problēmas, ar ko cilvēki saskaras pēc ziemas sezonas, ir jutīga, sausa, sasprēgājusi un iekaisusi āda, kā arī pelēks, nevienmērīgs sejas tonis. Pavasaris ir īstais laiks, lai ķertos pie sejas un ķermeņa ādas sakopšanas vasaras sezonai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.