Menu
 

Sestdiena, 03 Aprīlis 2021

LLKC īsteno jaunu konsultāciju programmu "Laukiem zelt!"

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu (LAD) īsteno jaunu konsultāciju programmu - "Laukiem zelt!", informēja LLKC pārstāvji.

Programmā konsultācijas varēs saņemt juridiska vai fiziska persona, kura veic saimniecisko darbību lauku apvidū lauksaimniecības nozarē un kuras apgrozījums pēdējā noslēgtajā gadā pārsniedza 30 000 eiro, bet nebija lielāks par 70 000 eiro.

LLKC norādīja, lai saņemtu konsultācijas, jānoslēdz sadarbības līgums ar LLKC. Pēc līguma noslēgšanas atbilstoši saimniecības specializācijai tiks piesaistīts biznesa menedžeris, kurš individuāli palīdzēs precizēt sasniedzamo mērķi un izveidot plānu tā īstenošanai.

Centrā skaidroja, ka līgumā atrunāto trīs gadu laikā ik mēnesi uzņēmējs varēs saņemt eksperta konsultācijas biznesa zināšanu un prasmju pilnveidošanai vadībzinībās, ekonomikā, mežsaimniecībā, lopkopībā, augkopībā, grāmatvedībā un finanšu analīzē.

LLKC Lauku attīstības nodaļas projektu vadītāja Terēze Riekstiņa norādīja, ka projekts ir paredzēts, lai uzņēmēji spētu drošāk doties pretī nākamajam līmenim biznesā, ar konsultantu un biznesa menedžeru ieteikumiem un attīstības uzdevumiem sekmējot saimniecības izaugsmi, konkurētspēju un efektivitāti.

Projekts "Laukiem zelt!" tiek īstenots LAD pasākumā "Atbalsts konsultāciju pakalpojumu izmantošanas veicināšanai", kurā kopējais pieejamais finansējums ir miljons eiro.

LLKC darbojas kopš 1991.gada. Tā mērķis ir veicināt lauku attīstību, paaugstinot lauku uzņēmēju profesionālās un ekonomiskās zināšanas, nodrošināt konsultāciju un mācību organizāciju visos Latvijas novados, paaugstināt lauku iedzīvotāju konkurētspēju Eiropas Savienībā un organizēt Zemkopības ministrijas padotībā esošajās iestādēs strādājošo darbinieku tālākizglītību.

Savukārt LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

 
Lasīt vairāk...

Praktiski padomi, kā mājās radīt Lieldienu noskaņu

Kaut arī salīdzinājumā ar citiem gadiem šogad Lieldienu svētki solās būt daudz klusāki – tuvāko lokā un bez ierastajām svinībām publiskās vietās, tas nebūt nenozīmē, ka nevaram ienest Lieldienu noskaņu tur, kur pavadām visvairāk laika, – mājās! Mājas ir vieta, kur jūtamies visērtāk un kas atspoguļo visas mūsu dzīves norises, sajūtas un aktualitātes, tātad – ideāla vieta svinībām!

Lasīt vairāk...

Pašvaldību vēlēšanām Pierīgas novados līdz sestdienai iesniegts 61 saraksts

Pēdējo triju dienu laikā 5.jūnijā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām iesniegto sarakstu skaits astoņos Pierīgas novados dubultojies – līdz sestdienai kopumā bija iesniegts 61 saraksts un uz deputātu amatiem pretendē 1025 personas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija. Sarakstu iesniegšanas pēdējā diena ir 6.aprīlis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.