Menu
 

Trešdiena, 07 Aprīlis 2021

Plešs darba vizītē Babītes novadā apspriedis ministrijai un pašvaldībai aktuālus jautājumus

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs trešdien darba vizītē devās uz Babītes novadu, lai ar novada domes priekšsēdētāju Aivaru Osīti apspriestu vairākus ministrijai un pašvaldībai aktuālus jautājumus, tai skaitā dalītās atkritumu vākšanas sistēmas ieviešanu bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem (BNA).

Lasīt vairāk...

Aicina videotiešraidē vērot lielo gauru dzīvi ligzdvietā Ikšķilē

Rūpējoties par lielo gauru ligzdošanas drošību, Ikšķilē uzstādītas šiem ūdensputniem paradzētas mākslīgās ligzdvietas. Savukārt, lai ļautu ikvienam iepazīt lielās gauras ligzdošanu tuvplānā, vienā no ligzdvietām ir uzstādīta tiešraides kamera.  Latvijas Ornitoloģijas biedrība aicina bērnus un jauniešus dokumentēt dzīvi ligzdā, veidojot savu vērotāja dienasgrāmatu.

Lasīt vairāk...

Speciālista 10 ieteikumi, kā uzturēt normālu asinsspiedienu

Aptiekas apmeklētāji, kam asinsspiediens lēkā vai seniori, kuri to lūdz izmērīt, nav retums. Nereti top skaidrs, ka ārstam īsās vizītes laikā nav izdevies izskaidrot visu, ko būtu vēlams zināt, ja cilvēku māc bažas par to, ka asinsspiediens var radīt problēmas. Mainot ikdienas paradumus, ir iespējams normalizēt asinsspiedienu (ja vien tas jau nav izvērties hroniskā slimībā) un vienlaikus samazināt sirds slimību risku.

Lasīt vairāk...

Ko darīt, ja uzķērāties uz finanšu krāpnieku āķa? Skaidro informācijas drošības eksperts

Krāpšanas mēģinājumiem atsaucas katrs desmitais uzrunātais, liecina Finanšu nozares asociācijas īstenotā eksperimenta rezultāti. Galvenais iemesls, kāpēc cilvēki uzķeras ir ziņkārība, kam seko vēlme saņemt solītos labumus, nereti arī steiga. Diemžēl ik nedēļu šādā veidā iedzīvotājiem tiek izkrāpti no dažiem desmitiem līdz pat vairākiem tūkstošiem eiro.

Lasīt vairāk...

Jānis Abāšins: Sabiedrībā jāveicina lielāka atbildība pret savu dzīvību

No kā sākas mājas celtniecība? Pareizi, no pamatiem. Tikai komentārs šoreiz būs par mūsu dzīvēm, nevis par inženiertehniskajām būvēm. Par mūsu dzīves būvniecību, kam nav dotas iespējas ne melnrakstam, ne iepriekš saskaņotam projektam. Par to likteņa līklīniju, kuru veidojam ar savām zināšanām, prasmēm un negaidītos pavērsienos iegūtiem puniem, ko saucam par pieredzi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.