Menu
 

Piektdiena, 09 Aprīlis 2021

Jūrmalas parkus rotā pirmās pavasara puķes

Līdz ar pirmajām siltajām pavasara dienām pilsētā sākušies apzaļumošanas un labiekārtošanas darbi. Pirmās atraitnītes jau iestādītas skvērā pretī Majoru stacijai, Horna dārza puķudobēs Majoru ielas sākumā, Talsu šosejas rotācijas apļos, pēc Lieldienām puķes tiks stādītas arī citos pilsētas skvēros un parkos.

Lasīt vairāk...

"Getliņi EKO": jauns plāns, jauni izaicinājumi

  • Publicēts Vide

Atkritumu apsaimniekošanas nozare pašreiz ir viena no dinamiskākajām nozarēm, kas sevišķi aktīvi attīstās un ievieš jaunas tehnoloģijas. To virza Eiropas Savienības līmenī izvirzītie mērķi atkritumu apsaimniekošanā. Vienkāršoti apkopojot, atkritumi pēc iespējas vairāk jāatgriež apritē kā materiāli vai enerģija un pēc iespējas mazāk jānoglabā cieto sadzīves atkritumu poligonos. Piecpadsmit gadu laikā ir jāpanāk, ka poligonos apglabā ne vairāk par desmit procentiem no radītā. Salīdzinājumam: 2019. gadā Latvijā apglabāti 64 procenti atkritumu.

Lasīt vairāk...

Kriminālvajāšanas uzsākšanai nodota lieta par prettiesiski iegūtu ERAF līdzfinansējumu 4,2 miljonu eiro apmērā

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) pabeigusi pirmstiesas izmeklēšanu un kriminālprocesa materiālus nodevusi Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai pret septiņiem aizdomās turētajiem. Personu grupa prettiesiski ieguva Eiropas Savienības reģionālās attīstības fonda (ERAF)  līdzfinansējumu 4 268 000 eiro apmērā un vēlāk krāpnieciskā ceļā iegūtos naudas līdzekļus legalizēja.

Lasīt vairāk...

SPRK brīdina par krāpniecisko zvanu aktivizēšanos

Pašlaik Latvijā aktivizējušies divi krāpniecības veidi, kas vērsti uz lietotāju interešu aizskaršanu. Tie ir gadījumi, kad persona uzdodas par kādas iestādes darbinieku un aicina izpaust personas datus un situācijas, kad lietotājs saņem īsu neatbildētu zvanu, kura nolūks ir panākt, lai lietotājs atzvana.

Lasīt vairāk...

Reirs uzdod VID vadītajai uzsākt izmeklēšanu par pārkāpumiem muitā

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) pēc atkārtoti konstatētiem korupcijas gadījumiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas struktūrvienībā uzdevis VID ģenerāldirektorei Ievai Jaunzemei nekavējoties rīkoties un uzsākt dienesta izmeklēšanu par sistemātiskiem pārkāpumiem muitā korupcijas jomā, izvērtēt atbildīgo amatpersonu rīcību un uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādināt par šo procesu atbildīgās augstākās muitas amatpersonas, informēja Finanšu ministrijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.