Menu
 

Trešdiena, 16 Jūnijs 2021

Saeima pieņem Latviešu vēsturisko zemju likumu

Saeima trešdien pieņēma Latviešu vēsturisko zemju likumu. Tas paredz radīt nepieciešamos priekšnoteikumus iedzīvotāju kopīgās identitātes stiprināšanai un latviešu vēsturisko zemju kultūrvēsturiskās vides un kultūrtelpu saglabāšanai un ilgtspējīgai attīstībai. Likums stāsies spēkā šī gada 1.jūlijā.

Lasīt vairāk...

Valsts policijas darbinieki Rīgas reģionā atsavinājuši trīs tonnas nelikumīgu alkoholisko dzērienu un skaidru naudu

Jūnija sākumā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes (VP RRP KrPP) 3. biroja 1. nodaļas darbinieki, veicot aktīvu un efektīvu izmeklēšanu, kriminālprocesa ietvaros aizdomās par nelikumīga alkohola apriti aizturēja personu grupu, kā arī kratīšanas laikā konstatēja un izņēma trīs tonnas nelikumīgu alkoholisko dzērienu un skaidru naudu.

Lasīt vairāk...

Saeima nosaka vairākas jaunas atceres dienas

Saeima ceturtdien otrajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, kas nosaka vairākas jaunas atceres dienas: Nacionālo partizānu bruņotās pretošanās atceres dienu, Nacionālās pretošanās kustības piemiņas dienu, 2013.gada 21.novembra traģēdijas atceres dienu. Noteikta arī jauna atzīmējamā diena – Valsts valodas diena, vēsta Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Keramiķis Lauris Krauze: Man ir ieradums mākslā tiekties pēc kaut kā jauna un nebijuša

Kultūras centrā “Siguldas devons“ atklāta vērienīga keramikas izstāde “Satikšanās”, kas sniegs ieskatu Latvijas laikmetīgās keramikas daudzveidībā. Kā informē organizatori, Latvijas Keramikas asociācijas rīkotajā izstādē būs aplūkojama lielizmēra vides keramika, sadzīvē lietojami trauki, smalki porcelāna gleznojumi, nacionālais mantojums, sīkplastika, dekoratīvi veidojumi, dažādas tehnoloģijas, māls, porcelāns, akmens masa un šamots.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.