Menu
 

Sestdiena, 14 Augusts 2021

Kā saglabāt motivāciju sportot, kad ārā ir auksts un drūms laiks?

Termometra stabiņa temperatūrai manāmi pazeminoties un saulei spīdot arvien retāk, daudziem cilvēkiem var pietrūkt motivācijas strādāt, mācīties un jo īpaši sportot. Lai drūmie laikapstākļi nesabojātu jūsu plānus un neaizmirstu savu ķermeni, ir vērts padomāt par sportošanu mājās. Mājas sporta nodarbības nav jābaidās no lietus, sniega vai aukstuma, un vienmēr ir laiks. Tomēr, lai treniņš būtu efektīvs, ar parastajiem vingrinājumiem vien var nepietikt, tāpēc lielākā daļa sporta entuziastu, kas ilgstoši trenējas mājās, izvēlas daudzfunkcionālus trenažierus, kas stiprina ne tikai vienu muskuļu grupu, bet vismaz vairākas. Tas ietaupa izmaksas, laiku un vietu mājās. Vieni no populārākajiem universālajiem trenažieriem ir kardio trenažieri (skrejceliņi, eliptiskie trenažieri, velotrenažieri un citi), kas ne tikai palīdz sasniegt labākus rezultātus, bet arī sniedz lielāku motivāciju nodarboties.

Lasīt vairāk...

Kādai ir jābūt videi mājās, lai bērns tajā vēlētos mācīties? Padomus sniedz eksperts

Apkārtējā vide var veicināt vai, gluži pretēji, apslāpēt bērna koncentrēšanās spējas un vēlmi mācīties. Kā norāda darba vides un telpu stratēģis Oļegs Ņikitins, tad labā ziņa ir tā, ka, sakārtojot vidi sev apkārt, var sekmēt gan skolēna motivāciju mācīties un pildīt mājasdarbus, gan viņa emocionālo labsajūtu kopumā.

Lasīt vairāk...

Nepērc zagtu velosipēdu - pārbaudi to pirms iegādes

Ikdienā var novērot, ka ar katru gadu satiksmes dalībnieki arvien biežāk izvēlas velosipēdu kā pārvietošanās līdzekli. Diemžēl līdz ar to aktīvāki paliek arī velosipēdu zagļi. Tādēļ, lai iespēju robežās samazinātu zādzību skaitu un zagtu velosipēdu realizēšanu Latvijas tirgū, Valsts policija sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) uzsāk kustību "Nepērc zagtu". Lai attīstītu šo kustību, CSDD piedāvā iespēju pirms velosipēda iegādes elektroniski pārliecināties, vai velosipēds nav atzīmēts kā zagts.

Lasīt vairāk...

Ceturtdaļa latviešu sāk dzert vitamīnus tad, kad jau ir par vēlu to darīt; komentē uztura speciāliste

Pētījumu biroja "Norstat Latvija" un Eiropas vitamīnu zīmola "Imunital shots" šā gada jūnijā veiktā aptauja liecina, ka ceturtdaļa latviešu (27%) mēdz uzņemt vitamīnu kompleksus, kad jau jūtas slikti. "Kad kāds saslimst, viņš uzreiz sadzird un izpilda ieteikumu uzņemt C vitamīnu, kā arī dzert un ēst daudz skāba. Diemžēl patiesībā, kad cilvēks jau ir saslimis, ir par vēlu uzņemt gan C, gan jebkuru citu vitamīnu. Tad ir jāliekas gultā un cītīgi jāārstējas, bet imunitāte ir jāstiprina iepriekš," stāsta uztura speciāliste Jevgeņija Jansone.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.