Menu
 

Trešdiena, 21 Decembris 2022

Aicina saņemt valsts un pašvaldības pakalpojumus jaunajā klientu apkalpošanas centrā Garkalnē

21.decembrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) atklāja jaunu Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru (VPVKAC) Garkalnes pagasta teritoriālās pārvaldes ēkā Ropažu novadā. Klientu apkalpošanas centrā ir gaidīti kā Garkalnes, tā arī citu pašvaldību iedzīvotāji, kas vēlas saņemt klātienes atbalstu pakalpojumu noformēšanā un saņemšanā.

Lasīt vairāk...

VVD: Ne visi zivju tirgotāji spēj pierādīt legālu zivju izcelsmi

Tirgus kontroles kampaņas laikā, 15. decembrī, Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) visā Latvijā vienlaicīgi veica zivju tirdzniecības vietu pārbaudes ar mērķi pārliecināties, vai tirgotās zivis ir nozvejotas likumīgi un tirgotāji ievēro to tirdzniecības noteikumus. Pārbaudot 23 zivju tirgotājus Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Rojā, Talsos, Daugavpilī, Rēzeknē un Limbažu novadā, tika konstatēti deviņi pārkāpumi, no kuriem piecos gadījumos uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Lasīt vairāk...

Kāpēc Latvijā ražotais ir dārgāks, bet joprojām labāka izvēle?

Dzīvojot nemitīgā pārmaiņu periodā, uzņēmēji šobrīd katru dienu sastopas ar virkni izaicinājumu. Lielākais no tiem – energoresursu cenu kāpums, kas būtiski ietekmē ne tikai ražotājus, bet arī patērētājus, jo ražoto produktu cenu veido arī ražošanā patērētā enerģija, kas tagad kļuvusi dārgāka. Agrā pavasarī, kad vairums ražotāju sāka domāt par “bargo ziemu”, valsts atbalsta programma kā tāda vēl nebija izstrādāta. Daļa uzņēmēju nolēma ņemt visu paši savās rokās – viens no tiem bija arī akupresūras paklājiņu ražotājs “Pranamat ECO”.

Lasīt vairāk...

Halo un pīlāri. Skaidro LVĢMC

Redakcija saņēma lasītājas Martas vēstuli: “Lasīju, ka sestdien Latvijā novērots Saules halo, arī pie Siguldas to redzēju, bet nenofotografēju, biju pie stūres. Sestdienas vakarā dažās vietās uz Rīga-Sigulda šosejas bija vērojama īpatnēja gaismas atstarošanās – visas gaismas stiepās debesīs kā stari. Kāds tam ir skaidrojums?”

Lasīt vairāk...

Veselības indekss: veselīga dzīvesveida ieradumi lēnām uzlabojas

Šī gada “Mana aptieka & Apotheka” Veselības indeksa pētījumā iedzīvotāji savu dzīvesveidu novērtējuši nedaudz sliktāk, proti, par kopumā veselīgu to atzīst 63 % iedzīvotāju, kas ir par 2 % mazāk nekā pērn. Tomēr veselīga dzīvesveida ieradumos vērojama virkne pozitīvu tendenču: arvien vairāk iedzīvotāju ikdienā cenšas uzņemt pietiekami daudz ūdens, ierobežot cukura un sāls patēriņu, kā arī vajadzības gadījumā lietot uztura bagātinātājus. Vērtējot veselīga dzīvesveida ieradumus sabiedrībā, joprojām atsevišķos parametros novērojamas negatīvas tendences.

Lasīt vairāk...

Dzīvnieks var ienākt ģimenē tikai tad, ja to vēlas visa ģimene

Jau pēc dažām dienām svinēsim Ziemassvētkus, vēl pēc laiciņa – sagaidīsim Jauno gadu. Daudzi no mums šajā laikā steidz gādāt svētku dāvanas saviem draugiem, ģimenei un tuviniekiem. Diemžēl joprojām ir daļa cilvēku, kuriem šķiet, ka jauka un mīļa dāvana varētu būt suns vai kaķis – lai dāvanas saņēmējam nebūtu vientuļi, lai bērniem būtu rotaļu biedrs u.tml.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.