Menu
 

Trešdiena, 06 Aprīlis 2022

LIZDA aicina nodrošināt izglītības iestāžu darbiniekiem piemaksu par darbu, kas saistīts ar īpašu risku

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicina nodrošināt izglītības iestāžu darbiniekiem, kuriem darba pienākumu izpildei ir noteikta vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāta nepieciešamība, piemaksu par darbu, kas saistīts ar īpašu risku, liecina paziņojums LIZDA mājaslapā.

Lasīt vairāk...

Operetes teātra koncerta īpašā viešņa būs Kijivas Nacionālā akadēmiskā operetes teātra soliste Marjana Bodnara

Atbalstot Ukrainas tautu un paužot nosodījumu pret Krievijas izvērsto karu Ukrainā, Operetes teātris teatralizētajā koncertprogrammā “Mīlestības mūzika” (“Musique d'amour”), kas izskanēs 26.aprīlī plkst.19 VEF Kultūras pilī un 15.maijā plkst.19 Ogres novada Kultūras centrā, uzaicinājis piedalīties īpašu viešņu – Kijivas Nacionālā akadēmiskā operetes teātra solisti Marjanu Bodnaru. Abos koncertos tiek laipni gaidīti arī tie Ukrainas cilvēki, kas pašreiz atraduši patvērumu Latvijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvijas jaunieši taupīgi lieto ūdeni, bet aizmirst izslēgt datorus

Lielākā daļa Latvijas jauniešu ir zinoši par elektroenerģijas efektīvu lietošanu, liecina AS "Latvenergo" erudīcijas konkursa "FIZMIX Eksperiments" ietvaros veiktā aptauja. Lai gan vairāk nekā puse (51 %) jauniešu efektīvu resursu izmantošanu ikdienā uzskata par sarežģītu, četri no pieciem tomēr cenšas elektroenerģiju patērēt maksimāli efektīvi.

Lasīt vairāk...

Lieldienu laikā Siguldā notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls

No 16. līdz 18. aprīlim, kā ierasts jau sešus gadus, Siguldā norisināsies Lieldienu tradīcijām bagātais Šūpoļu festivāls, kura laikā Siguldas pilsētas centrā būs izvietotas turpat 100 šūpoles un vides objekti, ko aplūkot pastaigu maršrutā Siguldas dzelzceļa stacijas laukums – Maija parks – mākslu skola “Baltais flīģelis” – Svētku laukums – kultūras centrs “Siguldas devons”. Atsevišķi objekti un šūpoles atradīsies arī citās Siguldas novada teritorijās un iecienītākajās skatu vietās Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Šie svētki mums sniegs kopības sajūtu, baudot latviešu tradīcijas, kā arī atbalstot Ukrainu šajā īpaši smagajā laikā.

Lasīt vairāk...

Cik daudz plastmasas ir "eko" materiālos?

Šobrīd tirgū ir pieejami “eko” materiāli no koksnes, kas tiek līmēti ar poliuretāna jeb PUR līmēm. Poliuretānu ražošanā galvenā izejviela ir izocianāti. Izocianāti ir bīstama ķīmiska viela. Liela daļa izocianātu pat nelielās koncentrācijas jutīgiem cilvēkiem var izsaukt spēcīgas alerģiskas reakcijas, tai skaitā, smagas elpošanas komplikācijas un daļa izocianātu tiek uzskatīti par kancerogēnu vielu.

Lasīt vairāk...

Foto: Ķekavā noskaidroti karikatūru zīmēšanas konkursa "Pa-smejies!" uzvarētāji

Ķekavas novadpētniecības muzejs ir vienīgais muzejs Latvijā, kurš cenšas popularizēt karikatūru kā mākslas žanru, organizējot karikatūru izstādes un konkursus, kā arī papildinot muzeja krājumu ar Latvijas karikatūristu darbiem. Muzeja krājumā ir bagāts un daudzpusīgs novadnieka grafiķa un karikatūrista Edgara Ozoliņa atstātais mantojums.

Lasīt vairāk...

Labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" sniegusi iespēju 32 sociālā riska grupas jauniešiem bez maksas apgūt digitālās prasmes

Sadarbībā ar piecām valstīm kopš 2018.gada labdarības organizācija “Palīdzēsim.lv” īstenojusi starptautisku projektu “CODE”, sniedzot jauniešiem iespēju bez maksas apgūt grafiskā dizaina, 3D un animācijas pamatus. Ikdienā labdarības organizācija “Palīdzēsim.lv” sniedz atbalstu bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu vecākiem, kā arī sociālā riska grupas jauniešiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.