Menu
 

Trešdiena, 06 Jūlijs 2022

Sešos krāšņos koncertos izskanēs "Jūrmalas festivāls"

Ar sešiem krāšņiem koncertiem klātienē no 17. līdz 24.jūlijam norisināsies astotais "Jūrmalas festivāls", grandiozākais vasaras muzikālais notikums Dzintaru koncertzālē, pulcējot izcilus latviešu un ārzemju mūziķus. Koncertos uzstāsies pasaules opernamu zvaigzne Aleksandrs Antoņenko, klavieru virtuozi trīs Osokini, vijolnieks Daniils Bulajevs, Jūrmalas festivāla orķestris un citi. Festivāla īpašie viesi būs Brodvejas mūziklu zvaigznes no Londonas. Skanēs arī skaistākās operu ārijas, koncerts "Dzimuši Latvijā" ar lielo un uzlecošo zvaigžņu piedalīšanos, informē Dzintaru koncertzāles pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Foto: Konkūra sacensībās "Jauniešu kauss 2022" Inčukalnā startē 90 jātnieki un 163 zirgi

  • Publicēts Sports

Aizvadītās nedēļas nogalē Nacionālajā sporta bāzē “Jauno Jātnieku skola” Inčukalnā pirmo reizi notika sacensības  jauniešiem konkūrā “Jauniešu kauss 2022”, kurās par labākā jātnieka titulu sacentās jātnieki no Baltijas valstīm. Labākā jātnieka tituls tika noskaidrots trīs vecuma grupās – bērni, juniori un U25 jātnieki (jātnieki līdz 25 gadu vecumam).

Lasīt vairāk...

Noskaidroti atpazīstamības zīmes "Viedais ciems 2022" ieguvēji, starp tiem arī Lēdurga un Mežinieki

Noslēgusies iniciatīva atpazīstamības zīme "Viedais ciems 2022", kuras laikā visā Latvijā tika meklētas un noskaidrotas viedas un stipras kopienas, kas veido un attīsta savas teritorijas, aktīvi iesaista vietējos iedzīvotājus, attīstot jaunas pieejas un risinājumus esošo izaicinājumu risināšanai. Kopskaitā tika saņemts 21 pieteikums no dažādiem Latvijas novadiem, informē biedrībā "Latvijas Lauku forums".

Lasīt vairāk...

Plānotas investīcijas VUGD stiprināšanai; paredzēta jauna katastrofu pārvaldības centra būvniecība Saulkrastos un citviet

5.jūlijā Ministru kabinets apstiprināja Iekšlietu ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu par glābšanas dienestu spēju stiprināšanu, īpaši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) infrastruktūras un materiāltehniskās bāzes modernizāciju un investīciju īstenošanu. Ziņojuma mērķis ir informēt par katastrofu pārvaldības sistēmas attīstības pasākumiem un investīcijām, ko plānots īstenot VUGD spēju stiprināšanai ar Atveseļošanas fonda palīdzību, informē Iekšlietu ministrijā.

Lasīt vairāk...

Drīzumā gaidāmas "Mājas kafejnīcu dienas", arī Pierīgā

Arī šogad no jūlija līdz pat septembra vidum dažādās vietās Latvijā notiks “Mājas kafejnīcu dienas”. Tā ir iespēja apceļot Latviju, baudot īpašus ēdienus, ko gatavojuši lauku saimnieki, uz nedēļas nogali pārvēršot savu sētu mājas kafejnīcā vai restorānā un galdā ceļot katrs savu meistarstiķi – ēdienu, kas ir pašu ģimenes un draugu iecienīts, stāsta organizatori.

Lasīt vairāk...

Dziedātājs Igo: "Esmu gatavs ieguldīt ļoti daudz laika, lai sagaidītu rezultātu"

Pagājušajā nedēļā dziedātājs Igo atzīmēja 60 gadu jubileju. Šo faktu mūziķis ir nolēmis krāšņi nosvinēt ar koncertiem un izstādēm visā Latvijā. Rīgai tuvākie koncerti notiks 30. jūlijā Saulkrastu estrādē un 10. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē – vietā, kur pirms 36 gadiem norisinājās 1. Vissavienības jauno izpildītāju konkurss "Jūrmala 86". Konkursa galveno balvu saņēma Igo. Koncertos skanēs Igo zelta repertuārs no grupām "Līvi", "Remix", "Liepājas brāļi", arī fragmenti no Zigmara Liepiņa rokoperas "Lāčplēsis", operas "Parīzes Dievmātes katedrāle".

Lasīt vairāk...

Uzsāk Gaujas pieteku atbrīvošanu un ekoloģiskā stāvokļa uzlabošanu zivju atjaunošanās veicināšanai, tostarp Siguldas novadā

Dabas aizsardzības pārvaldes uzdevumā no jūlija līdz septembra vidum Gaujas pietekās jeb 15 upju posmos 95 kilometru garumā uzsāk upju straujteču atjaunošanu ar mērķi veicināt taimiņu un strauta foreļu spēju dabiski atjaunoties un ierobežot invazīvās sugas Sosnovska latvāņa izplatīšanos pa upju ielejām, informē Dabas aizsardzības pārvaldes īstenotā biotopu un sugu dzīvotņu atjaunošanas projekta vadītāja Inga Hoņavko.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.