Menu
 

Piektdiena, 08 Jūlijs 2022

Degvielas piesārņojuma savākšanu no Liepājas šosejas atvieglo ūdenstilpju neesamība tuvumā

Apjomīgā degvielas piesārņojuma savākšanu no avārijas vietas uz Liepājas šosejas Mārupes novada Babītes pagastā atvieglo fakts, ka tuvumā nav ūdenstilpju, kuras izlijušais naftas produkts varētu piesārņot, aģentūrai LETA atzina Valsts vides dienesta (VVD) Operatīvā koordinācijas centra vadītājs Elmārs Jasinskis.

Lasīt vairāk...

Trīs īpašie acu veselības riski vasarā

Tā gluži nav, ka vasara ir īpaši nelabvēlīga acu veselībai, tomēr pastāv vismaz trīs riska faktori – saule, svešķermeņi, tostarp smiltis un, protams, vējš. Tos ignorējot, var iedzīvoties nepatīkamās acu problēmās. Par risinājumiem stāsta “Aiwa Clinic” Oftalmoloģijas dienesta vadītāja Dace Lietuviete un “Mēness aptiekas” farmaceite Ieva Virza.

Lasīt vairāk...

Pēc atentāta miris bijušais Japānas premjers Abe

Piektdien miris atentātā sašautais bijušais Japānas premjerministrs Sindzo Abe, ziņo sabiedriskā raidorganizācija NHK. Kāda valdošās Liberāldemokrātiskās partijas (LDP) amatpersona apstiprinājusi, ka Abe miris Kašiharas slimnīcā, uz kurieni viņš tika nogādāts pēc atentāta.

Lasīt vairāk...

Ādažu bāzē gaidāms Latvijas armijas 103.dzimšanas dienai veltīts svinīgs pasākums

10.jūlijā Ādažu bāzē aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš piedalīsies Latvijas armijas 103.dzimšanas dienai veltītā svinīgā pasākumā, kas pulcēs karavīrus un zemessargus, informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Inflācijas vilnis turpina velties pār Latviju

Jūnijā, salīdzinot ar 2021.gada jūniju, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 19,3%. Lielākā ietekme uz patēriņa cenu līmeni jūnijā bija cenu kāpumam par mājokli, pārtikai, transportu, restorānu un viesnīcu pakalpojumiem, ar atpūtu un kultūru saistītām precēm un pakalpojumiem, alkoholam un veselības aprūpei.

Lasīt vairāk...

Kā stiprināt darbinieku vēlmi atgriezties birojos?

Sākoties Covid-19 pandēmijai, saskārāmies ar izaicinājumu – nepieciešamību strādāt attālināti, taču ātri vien sapratām, ka priekšrocību ir krietni vairāk, nekā varējām iedomāties. Dzīvei atgriežoties ierastās sliedēs, esam jauna izaicinājuma priekšā – kā panākt, lai darbinieki labprāt atgrieztos birojos? Darba videi ir jābūt pietiekami konkurētspējīgai, lai pārspētu mājas biroja ērtības, un dažkārt ir ārkārtīgi sarežģīti, piemēram, atrast veidu, kā kompensēt laiku, kas būtu jāpavada ceļā uz biroju un ko darbinieks ietaupa, strādājot mājās.

Lasīt vairāk...

Gada inflācija jūnijā Latvijā sasniegusi 19,3%

Patēriņa cenas šogad jūnijā salīdzinājumā ar maiju Latvijā pieauga par 2,4%, bet gada laikā - šogad jūnijā salīdzinājumā ar 2021.gada jūniju - patēriņa cenas palielinājās par 19,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vienlaikus 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, jūnijā pieaudzis par 9,2%.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.