Menu
 

Otrdiena, 10 Janvāris 2023

Jaunu pedagogu piesaistei izglītības iestādēm IZM ieplānojusi 8,6 miljonus eiro

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) jaunu pedagogu piesaistei izglītības iestādēm ieplānojusi 8,6 miljonus eiro, otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēdē deputātus informēja IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs.

Lasīt vairāk...

Aizsardzības komisija: Agrīnās brīdināšanas paziņojumi būs jānosūta vienlaikus visiem iedzīvotājiem

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien, 10.janvārī, otrajā - galīgajā - lasījumā kā steidzamu atbalstīja grozījumu Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likumā. Tas noteic, ka mobilo sakaru operatoriem jānodrošina agrīnās brīdināšanas paziņojumu nosūtīšana iedzīvotājiem vienlaikus, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Pasažieru skaits lidostā "Rīga" pērn pieaudzis gandrīz 2,3 reizes

Lidosta "Rīga" 2022.gadā apkalpojusi 5,38 miljonus pasažieru jeb gandrīz 2,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad apkalpoto pasažieru skaits sasniedza 2,35 miljonus. Pasažieru skaita pieauguma tendences gada laikā liecina, ka lidosta "Rīga" pēc pandēmijas ierobežojumu atcelšanas atjaunojusies līdzīgi kā citas Eiropas lidostas, informē lidostas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Restorānu biedrības prezidents: Samazināts PVN ir labākais instruments nozares izdzīvošanai

Situācija viesmīlības nozarē ir dramatiska - tās starppatēriņa īpatsvars Latvijas kopējā ekonomikā samazinājies no 2,9% 2019.gadā līdz 1,2% 2021.gadā. Cieš gan ēdināšanas uzņēmumi, gan valsts ekonomika - kopējie nozares administrēto maksājumu parādi sasnieguši 50% attiecību pret nodokļu ieņēmumiem un kopš 2019.gada ir palielinājušies par 183%! Tāpēc ēdināšanas nozare atkārtoti aicina Latviju sekot citu Eiropas valstu piemēram un samazināt ēdināšanas nozares PVN likmi uz 12% vai 5%.

Lasīt vairāk...

Aicina pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam Jūrmalas kultūras pieminekļu atjaunošanai

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība izsludina konkursu līdzfinansējuma saņemšanai kultūras pieminekļu atjaunošanai un saglabāšanai. Uz līdzfinansējumu 50% apmērā var pretendēt tādu kultūras pieminekļu fasāžu, jumtu, logu un dekoratīvo būvelementu atjaunošanai, kas pieejami sabiedrības apskatei. Kopumā ir četras kultūras pieminekļu ēku grupas, kuru īpašnieki var pieteikties līdzfinansējuma saņemšanai, informē Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centrā (JKVDC).

Lasīt vairāk...

Aptauja: Eksportējošie uzņēmēji visbiežāk novērtē LIAA atbalstu dalībai ārvalstu izstādēs, konferencēs un kontaktbiržās

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem 78% eksportējošo uzņēmumu, kuri pēdējā gada laikā ir kontaktējušies ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), ir labi informēti par LIAA piedāvātajiem pakalpojumiem, liecina 2022.gada nogalē veiktā tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" aptauja, kurā piedalījās 504 eksportējošie uzņēmumi, informē LIAA pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Kādas ir darbinieku prasības 2023.gadā? Dalās eksperte

Darba tirgus atrodas lūzuma punktā. Mainās ierastās attiecības starp darba devējiem un ņēmējiem. Talantu piesaiste un noturēšana kļūst par vienu no galvenajiem izaicinājumiem uzņēmējdarbībā, ko papildina Z paaudzes ietekme. Lai izprastu viņu vēlmes un vajadzības, “Evolution Latvia” Baltijas un Rumānijas personāla pārvaldes vadītāja Sanita Kļaviņa atklāj piecus secinājumus, kas palīdzēs veidot konkurētspējīgu darba vidi 2023.gadā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.