Menu
 

Ceturtdiena, 26 Janvāris 2023

Brīvprātīgais oglekļa tirgus strauji attīstās – kas jāņem vērā pirms iesaistīšanās?

Oglekļa kredīti ir salīdzinoši jauna niša, ko meža īpašnieki var izmantot, lai gūtu papildus ienākumus. Brīvprātīgais oglekļa tirgus turpina strauji attīstīties un augt. Noteikumi un standarti joprojām mainās, parādās aizvien jauni tirgus spēlētāji, tāpēc mežu īpašniekiem ir jābūt informētiem par to, kādu atbalstu viņiem var sniegt oglekļa kredītu projektu attīstītāji, kādas ir izmaksas un citi aspekti.

Lasīt vairāk...

Pērn izmaksātās OCTA atlīdzības augušas par 13%

Pagājušajā gadā apdrošināšanas sabiedrības un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) kopā pieņēmuši lēmumus par obligāto civiltiesiskās atbildības (OCTA) atlīdzību izmaksu 61,3 miljonu eiro apmērā, kas ir par 13% vairāk nekā 2021.gadā, kad tika izmaksātas atlīdzības 54,25 miljonu eiro apmērā, pavēstīja LTAB pārstāvji.

Lasīt vairāk...

24% Latvijas iedzīvotāju šogad apņēmušies ierobežot spontānus pirkumus

Teju ceturtā daļa jeb 24% Latvijas iedzīvotāju šogad apņēmušies ierobežot spontānus ikdienas pirkumus, piemēram, apģērba iegādi, tēriņus izklaidēm un ēšanai ārpus mājas, liecina alternatīvo finanšu pakalpojumu sniedzēja “VIASMS.lv” aptaujas dati. Visbiežāk šāda apņemšanās ir sievietēm, kā arī aptaujas dalībniekiem vecumā no 30 līdz 39 gadiem.

Lasīt vairāk...

Policija: Telefonkrāpnieki arvien biežāk uzdodas par valsts pārvaldes iestāžu darbiniekiem un vilto telefona numurus

2022.gadā Valsts policija ir reģistrējusi vairāk nekā 2000 telefonkrāpšanas mēģinājumu un krāpšanu gadījumu. Lielākoties iedzīvotāji vērsušies policijā informācijas nolūkā, jo zinājuši par šādām krāpšanām un nav noticējuši viltvāržiem. Arī šogad uzdarbojas starptautiski krāpnieki, turklāt aizvien biežāk viņi mēģina iedzīvotājus pārliecināt, ka ir no kādas valsts pārvaldes iestādes, un ticamības radīšanai ļaundari pat vilto valsts iestāžu, tostarp policijas, tālruņa numurus.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Savas ģimenes slimību vēsturi pārzina 71% Latvijas iedzīvotāju

71% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju norādījuši, ka pārzina savas ģimenes anamnēzi jeb informāciju par vecāku un citu tuvu radinieku slimībām (51% – drīzāk pārzina, 20% – pārzina), secināts “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa datos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju SKDS, aptaujājot vairāk nekā 1000 respondentu. Tikmēr 27% aptaujāto kopumā nepārzina savas ģimenes anamnēzi (19% – drīzāk nepārzina, 8% -– nepārzina), bet 2% aptaujāto bija grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.