Menu
 

Kurā vecumā olbaltumvielas ir svarīgākas?

Līdz ar vecumu cilvēka ķermenim ir nepieciešams par aptuveni 50% vairāk olbaltumvielu nekā jaunībā, jo tās palīdz saglabāt muskuļu masu un palēnināt kaulu masas zudumu, vienlaikus pietiekams proteīna daudzums palīdz saglabāt imunitāti un paātrināt atveseļošanos, skaidro eksperti.

Lasīt vairāk...

Energoefektivitāte un modernas apkures iekārtas mazina gaisa piesārņojumu Latvijā

Vides kvalitātes prasībām atbilstošu apkures iekārtu pareiza lietošana, kā arī plašāka centrālapkures pieslēgumu izmantošana blīvi apdzīvotās apkaimēs – tie ir faktori, kas apkures sezonas laikā palīdz mazināt kaitīgo vielu izmešus, kuri piesārņo apkārtējo vidi, radot arī nopietnas veselības problēmas. Šobrīd ir īstais laiks sagatavoties nākamajai apkures sezonai: nomainīt vai uzlabot esošās iekārtas, lai tās nekaitētu videi un cilvēkiem, un aukstajā laikā mājokļus sildītu efektīvi.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 15% Latvijas iedzīvotāju vasaras brīvdienām tērēs vairāk nekā 1000 eiro

SEB bankas aptauja liecina, ka uzkrājumu tieši vasaras atvaļinājumam veido 20% Latvijas iedzīvotāju. Turklāt ap 15% respondentu vasaras brīvdienām plāno veltīt vairāk nekā 1000 eiro. Savukārt 22% respondentu atzīst, ka vēl nezina, cik tērēs vasaras atvaļinājumam, un tikpat daudz cilvēku atzīmējuši, ka viņiem vai nu nebūs atvaļinājuma, vai nu nav plānu veltīt tam naudu.

Lasīt vairāk...

Vada vilkšana – sena nodarbe ar mūsdienīgu piesitienu (nobeigums)

Latviešu zvejnieku sabiedriskā dzīve un kopdarbība ir tikpat veca, cik viņu arods. Jūras zvejniecība bez kopdarbības nav iedomājama. Pirmās brīvvalsts laikā kopdarbības šūniņa bija vienas laivas zvejnieki ar savu vecāko – stūrmani. Motorlaiva jau apvienoja lielāku grupu. Tā veidojās zvejnieku kopdarbība uz jūras.

Lasīt vairāk...

Foto: Gadatirgus Brīvdabas muzejā pulcē simtiem amatnieku un mājražotāju

Nedēļas nogalē Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notika tradicionālais gadatirgus, kurā savu preci piedāvāja vairāk nekā 500 amatnieku, pārtikas un kosmētikas mājražotāju, grāmatizdevēju un ēdinātāju. Līdzās plašajai tirdzniecībai uzstājās gan folkloras kopas, gan tautas muzikanti, gan arī bija iespēja noskatīties amatierteātru izrādes.

Lasīt vairāk...

Miltu daudzveidība: kādus izvēlēties, kam piemēroti, uzturvērtība un gatavošanas īpatnības

Graudaugus gan veselā, gan miltos samaltā veidā uzturā lieto jau tūkstošiem gadu. Vieni no populārākajiem un ikdienā visbiežāk izmantotajiem graudaugiem ir rudzi, kvieši, mieži un auzas, kaut gan iecienīti ir arī citu graudu produkti, piemēram, kukurūza, rīsi, prosa. Ar ko atšķiras šo graudaugu milti, kam piemēroti un kādos ēdienos tos izmantot?

Lasīt vairāk...

Eksperte atklāj, no kādiem priekšmetiem interjerā jāatbrīvojas

Interjera dizaina tendences mainās nepārtraukti, un galvenais iemesls tam ir vēlme pēc harmoniskas un skaistas vides. Nereti, lai šādu vidi radītu, ir jāatbrīvojas no vecajiem priekšmetiem un mēbelēm, tāpēc tirdzniecības centrs internetā “220.lv” kopā ar interjera dizaina eksperti Annu Ilmeri atklāj, kas ir lielākie “kaitnieki” interjerā, no kuriem vēlams atbrīvoties, lai ielaistu jaunas vēsmas un mājīguma sajūtu telpā.

Lasīt vairāk...

Pieci izplatītākie mīti par dārzeņiem, augļiem un veselīgu uzturu

Veselīgs uzturs ir viens no sabiedrībā apspriestākajiem tematiem, bet vienlaikus sabiedrībā valda arī dažādi aizspriedumi un mīti par veselīga uztura pamatprincipiem. Ar to vistiešākajā veidā saskaras sertificēti uztura speciālisti, kuru darbs ikdienā ir risināt nepareizu uztura paradumu sekas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.