Menu
 

Ziema jau apnikusi? Pieci ieteikumi, kā mājoklī ienest gaišākas sajūtas

Ziemas pirmā puse daudziem saistās ar pozitīvām sajūtām, jo tad gaidām svētkus. Savukārt laikā pēc jaunā gada iestāšanās – tumšajās un īsajās janvāra un februāra dienās – mundrais noskaņojums mēdz gaist, tāpēc nekustamo īpašumu attīstītāja “Bonava Latvija” eksperti ir apkopojuši ieteikumus, kas mājās uzlabos omu šajā periodā.

Lasīt vairāk...

Kuri dabas līdzekļi izmantojami stresa ietekmes mazināšanai

Satraukums, ekonomiskas un finansiālas grūtības, neskaidrība par rītdienu, slimības, arī gluži ikdienišķas neveiksmes summējas krietnā stresa devā, ko šajos ziemas mēnešos izjūtam. Kā stresa mazināšanai izmantot arī aptiekas produktu sortimentā atrodamus nervus tonizējošus un relaksējošus dabas līdzekļus?

Lasīt vairāk...

Vērtīgā minerālviela magnijs – kāpēc tik svarīgs cilvēka veselībai?

Magnijs ir viena no svarīgākajām minerālvielām cilvēka veselībai, un tam ir būtiska loma vairāk nekā 300 dažādu organisma funkciju nodrošināšanā. Ja magnija līmenis organismā nav pietiekams, iespējams piedzīvot nopietnus veselības traucējumus, tāpēc šai gadījumā magniju nepieciešams uzņemt papildus. Kādas ir magnija funkcijas organismā, kas vecina tā deficītu un ko svarīgi ņemt vērā, lietojot magnija preparātus?

Lasīt vairāk...

Mandeļu miltu, šokolādes, kartupeļu… Izmēģini jaunas vafeļu receptes

“Man šķiet, ka visiem bērniem garšo vafeles,” spriež Rimi Bērniem bērnu lietu eksperte Sāra Smildziņa un piebilst, ka arī pati prot pagatavot vafeļu mīklu. Tas ir vienkārši! Viņa kopā ar māsu Lību un brāli Klāvu atklāj jaunas vafeļu receptes – no mandeļu, ķirbju, kukurūzas miltiem un pat no frī kartupeļiem!

Zināšanai: receptes paredzētas cepšanai mīksto jeb beļģu vafeļu pannā.

Frī kartupeļu un siera vafeles

Vafeles no frī kartupeļiem un siera ir laba izvēle, kad ciemos nāk draugi – tādas var viegli un ātri pagatavot. Ideāli garšo ar svaigiem salātiem, krējumu, bekonu, laša fileju – būtībā ar visu, kas vien pašiem garšo.

Nepieciešams: saldēti frī kartupeļi, sagriezts vai rīvēts siers.

Gatavošana

Saldētos kartupeļus atlaidini aptuveni 10 minūtes. Uzkarsētā vafeļu pannā bagātīgi liec kartupeļus. Pa virsu uzber sieru. Cep vafeles zeltaini brūnas.

Mandeļu un ķirbju miltu biezās vafeles

Mana mamma visvairāk slavē šīs vafeles. Ķirbju miltu dēļ: šie veselīgie milti ir jaunums tirgū – vafeles iegūst zaļganu nokrāsu, un tas izskatās forši. Šīs vafeles garšos arī tiem, kas no ķirbjiem parasti atturas.

Nepieciešams: 200 ml piena, 3 olas, 100 g sviesta, 1 tējk. sodas, 1 tējk. cepamā pulvera, 100 g brūnā cukura, 200 g mandeļu miltu, 200 g ķirbju miltu.

Gatavošana

Uzkarsē pienu, pievieno sviestu. Olām pieber cukuru, miltus, cepamo pulveri, sodu. Mīklu rūpīgi samaisi, pielej siltu pienu. Vafeles liec cepties uzkarsētā pannā.

Kukurūzas miltu un lazdu riekstu krēma vafeles

Šīs ir pavisam labas vafeles! Šīs šokolādīgās vafeles ieteicams ēst ar saldējumu, saldētām ogām vai svaigi vārītu augļu ievārījumu. Vafeles labi sader ar putukrējumu un lieliski garšo arī bez piedevām.

Nepieciešams: 3 olas, 200 g jogurta bez piedevām, 2 ēdamk. šokolādes un lazdu riekstu krēma, šķipsniņa kanēļa, 50 ml eļļas, 100 g kukurūzas miltu, 150 g pašbriestošo miltu.

Gatavošana

Olas sakul ar jogurtu un lazdu riekstu krēmu. Pievieno kanēli, eļļu un mīklu rūpīgi samaisi. Pieber abu veidu miltus un samaisi vijīgā masā. Vafeles liec cepties iepriekš uzkarsētā pannā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.