Menu
 

Trešdiena, 26 Februāris 2020

Tiesa atteikusies pieņemt ZM pieteikumu pret Saulkrastu novada domi par ministrijas pārstāvja neapstiprināšanu Skultes ostas valdē

Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nama tiesnesis ir atteicies pieņemt Zemkopības ministrijas (ZM) pieteikumu atzīt par prettiesisku Saulkrastu novada domes lēmumu, ar kuru tika noraidīts lēmuma projekts par ZM pārstāvja Ervīna Grāvīša (VL-TB/LNNK) iecelšanu Skultes ostas valdē, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Lasīt vairāk...

VARAM: EK ziņojumā minētie argumenti par pašvaldību reformas nepieciešamību sakrīt ar VARAM pausto

“Latvija ir saņēmusi Eiropas Komisijas ziņojumu, kas vēlreiz apliecina administratīvi teritoriālās reformas nepieciešamību, ziņojumā teiktais apstiprina arī ministrijas pētījumos minētās prognozes un reformas nepieciešamībai izteiktos argumentus,” paziņojis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!).

Lasīt vairāk...

Transporta vīzija ir, nepieciešami politiskie īstenotāji

Rīgas metropoles areāla mobilitātes telpiskajā vīzijā garāmejot pieminētie pašbraucošie auto un daudzlīmeņu krustojumos iekārtie tramvaji pagaidām vēl ir kaut kas no tālas nākotnes. Taču praktiskie risinājumi Pierīgas un Rīgas savienošanai vienā transporta tīklā gan ir reāli un iespējami jau tuvākajā laikā. Tikai tam nepieciešama politiskā griba, kuras šobrīd pietrūkst tieši galvaspilsētas politiķiem. Faktiski pietrūkst arī pašu politiķu – par saimniecisko dzīvi lemt spējīgas domes, kas būtu pilnvērtīgs sarunu partneris gan valstij, gar arī Pierīgas pašvaldībām.

Lasīt vairāk...

Ģimenes ārste: Reforma kompensējamo zāļu sistēmā pacientiem būs kā zibens no skaidrām debesīm

Turpmāk izrakstot “rozā receptes” jeb valsts apmaksātos medikamentus, ārsts pacientam izrakstīs nevis konkrētu zāļu nosaukumu, bet gan SNN jeb zāļu ķīmisko nosaukumu. Stājoties spēkā jaunajai zāļu aprites kārtībai, ārstiem jāuzņemas izmaiņu skaidrotāja loma, tomēr mēnesi pirms šīs kārtības stāšanās spēkā ne pacientiem, ne pašiem ārstiem nav skaidrs, kā sistēma darbosies praksē un kā tā ietekmēs pacientu ārstēšanos.

Lasīt vairāk...

No 2.marta gaidāmas izmaiņas vairākos autobusu maršrutos virzienā uz Siguldu un Saulkrastiem

Izvērtējot pieprasījumu pēc sabiedriskā transporta pakalpojumiem AS “CATA” apkalpotajos maršrutos, no 2. marta gaidāmas izmaiņas maršrutā Nr.3109 Sigulda–Institūts, Nr.3114 Sigulda–Gleznotājkalns, Nr.5019 Saulkrasti–Pabaži–Dārziņi–Saulkrasti, Nr.3113 Sigulda–Kaķīškalns–Institūts–Sigulda, Nr.5607 Sigulda–Nurmiži, Nr.3111 Sigulda–Ķipari, Nr.6255 Rīga–Sigulda un Nr.5612 Rīga–Ragana–Sigulda.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Mikrouzņēmuma nodoklis ir jāaizstāv

Pagājušajā nedēļā Finanšu ministrs Jānis Reirs intervijā norādīja, ka mikrouzņēmuma nodokļa režīms kā tāds jāsaglabā, taču nodokļu apjoms jāpielīdzina vispārējam nodokļu režīmam. Tiesa ministrs piebilda, ka tas ir viņa personiskais viedoklis, tādēļ nav zināms, kā lems valdība. Mikrouzņēmuma nodoklis noteikti jāsaglabā fiziskajām personām, kas reģistrējušās kā saimnieciskās darbības veicēji. Runājot par nodokļa apjoma paaugstināšanu, izskanējusī versija par 25% būtu pārāk straujš lēciens.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.