Menu
 

Otrdiena, 15 Janvāris 2019

ZAAO bez maksas uzstādīs dalīti vāktu atkritumu konteinerus privātmājām

SIA “ZAAO” (ZAAO), attīstot modernu, iedzīvotājiem ērtu atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, ievieš individuāli dalīti vāktu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu privātmāju iedzīvotājiem Cēsu, Limbažu, Saulkrastu, Smiltenes, Valkas un Valmieras pilsētas teritorijā. Pakalpojums, kas ietver 240 litru ietilpības konteineru uzstādīšanu vieglā iepakojuma un stikla iepakojuma nodalīšanai no sadzīves atkritumiem, privātpersonām būs pieejams bez maksas.

Lasīt vairāk...

Noskaidrotas dziesmas, kuras cīnīsies par "Muzikālās bankas" vērtīgākās dziesmas titulu

Pusnaktī beidzies “Muzikālās bankas 2018” pirmās kārtas balsojums, līdz ar to zināmas 15 fināla kompozīcijas, kuras turpina cīņu par gada vērtīgākās popa un roka dziesmas nosaukumu Latvijas Radio 2 aptaujā “Muzikālā banka 2018”. Otrās kārtas balsojums turpinās līdz 31. janvārim. Izvēlēties un nobalsot par savu gada vērtīgāko dziesmu iespējams aptaujas mājaslapā www.muzikalabanka.lv.

Lasīt vairāk...

Foto: Babītes novadā piemin Ziemassvētku kaujās kritušos

12. janvārī Babītes un Jelgavas novadā – vēsturiskajās kauju un apbedījumu vietās – norisinājās Ziemassvētku kauju 102. gadadienai veltīti atceres pasākumi. Babītes novada pašvaldība ik gadu janvāra sākumā organizē piemiņas pasākumu Babītes pagasta Antiņu kapsētā, kas atrodas netālu no Liepājas šosejas. Pasākumu vadīja vēsturnieks Mārtiņš Mitenbergs, par muzikālo noformējumu rūpējās Zemessardzes orķestris, pasākuma organizators – Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centrs.

Lasīt vairāk...

Liepājai un Jūrmalai piešķir ERAF finansējumu kultūras un dabas mantojuma saglabāšanai

Otrdien, 15. janvārī, Ministru kabinetā apstiprināja grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas nosaka kārtību, kādā ievieš Kultūras ministrijas pārziņā esošā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) specifiskā atbalsta mērķi kultūras un dabas mantojuma atjaunošanai, piešķirot finansējumu arī Liepājas un Jūrmalas pašvaldībai.

Lasīt vairāk...

Pirmo Purvīša balvu par mūža ieguldījumu saņems Džemma Skulme

Šogad pirmo reizi Purvīša balvas vēsturē tiks pasniegts apbalvojums par mūža ieguldījumu, ko saņems māksliniece Džemma Skulme, stāstīja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) patrons, SIA "Alfor" valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns. Līdzās godalgai Skulme saņems arī 10 000 eiro pēc nodokļu nomaksas. "Latvijas laikmetīgā māksla redzama visos viņas darbos – no 60. gadiem līdz šodienai," pauda Zuzāns.

Lasīt vairāk...

Kārlis Šadurskis par iesākto un riskiem

Ir zobgalīgs teiciens, ka izglītība ir viena no tām jomām, kur ikvienam ir viedoklis par to, kā ir jābūt un kā nav pareizi. Tādēļ izglītības ministra darbs arvien izraisa dedzīgas diskusijas. Ar bijušo izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski sarunājas Māris Zanders.

Lasīt vairāk...

Izsludina "Jūrmalas festivāla" programmu un biļešu iepriekšpārdošanu

No 23. līdz 28. jūlijam ar sešiem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē norisināsies piektais “Jūrmalas festivāls”. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Intaru Busuli, Ivetu Apkalni, Vestardu Šimku, Kristīni Balanas, Andželu Gobu, Alisu Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Latvijas simtgades Jauniešu simfonisko orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.