Menu
 

Trešdiena, 02 Janvāris 2019

Saeimas Mediju politikas apakškomisijā apšauba pamatojumu neuzticības izteikšanai LTV valdes locekļiem

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) rīcība, izsakot neuzticību Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim Sergejam Ņesterovam, nav pietiekami pamatota publiskajā telpā. Tā trešdien norādīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas pilsētas muzejs gadu sāks ar jaunu izstāžu ciklu

10.janvārī Jūrmalas pilsētas muzejā Majoros tiks atklāts jauns izstāžu cikls, kurā skatītājiem tiks piedāvātas trīs dažādas izstādes – jaunās gleznotājas Natālijas Maļikovas personālizstāde “Dzīvības koks”, ilggadējam operas scenogrāfam un dekoratoram Eduarda Vītolam veltīta izstāde “Eduards. Vītols. Zināmais un nezināmais”, kā arī izstāde no Jūrmalas pilsētas muzeja mākslas krājuma “Interjers un eksterjers”.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Iedzīvotājiem būtu aktīvāk jārūpējas par ugunsdrošību mājokļos

Aizvadītā gada beigās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas no teritoriālajām struktūrvienībām visā Latvijā veica vairāk nekā 10 400 mājokļu īpašnieku (lietotāju) aptauju un konsultācijas par ugunsdrošību. Kopumā četru mēnešu laikā konsultēti vairāk nekā 860 iedzīvotāji Rīgā un pierīgas teritorijā, 740 Zemgalē, 1705 Kurzemē, 3020 Vidzemē un 4100 mājokļu īpašnieku Latgalē.

Lasīt vairāk...

Studente: Latvijā daudzas jomas nav sakārtotas, tur būs darbs jaunajiem juristiem

Latvijā daudzas jomas nav sakārtotas, un tieši šeit būs darbs mums – jaunajiem juristiem. Tikai jāatceras – jābūt drosmīgiem un spējīgiem paust savu viedokli! Ja spēsim paust viedokli, tad tiksim sadzirdēti. Izvēloties jurista profesiju, jāapzinās, ka turpmāk cilvēki pie tevis vērsīsies pēc palīdzības, tāpēc jāspēj uzņemties atbildību par savām atbildēm. Izvēlētā profesija iet roku rokā ar misijas apziņu un nepārtrauktu sevis pilnveidošanu.

Lasīt vairāk...

Par 2019.gada putnu izvēlēta mežirbe

  • Publicēts Vide

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) par 2019. gada putnu izvēlējusies mežirbi. Mežirbe ir mežos mītoša nometnieku putnu suga, kas Eiropas Savienībā ir īpaši aizsargājama. Kopš 2005. gada, kad LOB uzsāka veikt ligzdojošo putnu uzskaites, mežirbju skaits Latvijas mežos samazinājies par 89%, tāpēc, lai gan mežirbe joprojām ir bieži sastopama putnu suga, tā uzskatāma par stipri apdraudētu.

Lasīt vairāk...

Andris Nelsons 2020.gada 1.janvārī diriģēs "Vīnes Filharmoniķu" Jaungada koncertu

Kā otrdien sociālajā tīklā “Facebook” paziņoja orķestra “Vīnes Filharmoniķi” pārstāvji, 2020.gada 1.janvārī pie orķestra Jaungada koncerta pults stāsies izcilais latviešu diriģents Andris Nelsons. Koncerts jau tradicionāli notiks Vīnes Mūzikas biedrības Zelta zālē, un Nelsons ir otrais latviešu diriģents, kam uzticēts godpilnais pienākums vadīt orķestra Jaungada koncertu (2006. un 2012.gadā to darīja leģendārais latviešu diriģents Mariss Jansons).

Lasīt vairāk...

Brīvdienās Pierīgā degušas automašīnas, riepas un pirts; izglābts suns un kaķis

Svētku brīvdienas Pierīgas novados un Jūrmalā – atšķirībā no pārējās Latvijas teritorijas – pagājušās samērā mierīgi. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) četru dienu laikā saņēmis tikai desmit izsaukumus. Savukārt Latvijā šīs bija pēdējo trīs gadu laikā traģiskākās gadu mijas svētku brīvdienas, jo četru dienu laikā ugunsnelaimēs dzīvību zaudēja četri cilvēki un cieta septiņi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.