Menu
 

Otrdiena, 24 Decembris 2019

Pāvils Brūvers. Ziemassvētki, kas nes mieru

Reiz dzīvojis svēts vīrs, vientuļnieks, pie kura nākuši daudz apmeklētāju. Viņš aizvien spējis dot gudrus padomus, palīdzēt atrisināt sarežģītas dzīves situācijas, ienest mierinājumu bēdās. Noteiktās dienas stundās viņš lūdzis Dievu, un tad neviens viņu nedrīkstējis traucēt. Arī kaķis, kurš viņu šad un tad šādos brīžos patraucējis, ticis piesiets pie pagalma vidū iedzīta mietiņa. Ar laiku vientuļniekam uzradušies mācekļi, kas viņu vērojuši, klausījušies viņa vārdos un centušies visu labi iegaumēt. Kad vientuļnieks nomiris, viņa mantojuma sargiem viens no galvenajiem problēmu jautājumiem izvērties par kaķi: kādas sugas kaķim jābūt, pie kāda mietiņa un cik garā saitē tas jāpiesien, lai svētā vīra atstātais mantojums tiktu precīzi ievērots.

Lasīt vairāk...

Ķekavas dome par 286 000 eiro pirks zemi jaunas skolas būvniecībai Katlakalnā

Pārskatot šī gada pašvaldības budžetu, Ķekavas novada dome piešķīrusi 286 000 eiro, lai iegādātos zemi jaunas skolas būvniecībai Katlakalna un Rāmavas apkaimē, liecina pašvaldības mājaslapā publicētā informācija. Plānots, ka jaunajā skolā varētu mācīties līdz 500 bērniem no blakus esošajām apdzīvotajām vietām - Alejām, Katlakalna, Rāmavas, Valdlaučiem un Baložu pilsētas.

Lasīt vairāk...

Pārsteigums uz svētku galda: ēdiens kā dekoratīvs elements

Ziemassvētki un Jaunais gads ir laiks, kad jāuzbur svētku noskaņa it visur – jo īpaši pie svinību galda. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā pārsteigt ģimeni un viesus ar trīs ne tikai gardiem, bet arī dekoratīviem ēdieniem, kas uz svētku galda noteikti būs uzmanības centrā. Oriģināli pagatavotā maltīte un izcilais garšu salikums patiks kā lieliem, tā maziem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.