Menu
 

Pirmdiena, 13 Aprīlis 2020

Mācības attālināti. Mārupiešu pieredze un viedokļi

Mārupes novada izglītības iestādes valstī izsludinātās ārkārtas situācijas laikā uzsākušas darbu attālināti. Jau trešo nedēļu mācības notiek intensīvā režīmā, ir jāapgūst daudz jaunu prasmju, kas prasa izturību visām iesaistītajām pusēm – skolotājiem, skolēniem un pat vecākiem. Ko nozīmē šī jaunā pieredze un kā veicas, stāsta Mārupes novada izglītības iestāžu pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Satraukuma izraisīti miega traucējumi: kā tos novērst?

Šobrīd apkārtējā situācija ikvienam rada satraukumu un arī nepieciešamību mainīt ikdienas paradumus, kas var būtiski ietekmēt pašsajūtu un veselību. Satraukums un stress ir viens no nekvalitatīva miega cēloņiem, kā rezultātā tiek traucēti organisma atjaunošanās procesi – neatjaunojas muskuļu un ādas šūnas, neatpūšas centrālā nervu sistēma. Nākamajā dienā cilvēks jūtas slikti, kļūst nervozs, viegli aizkaitināms un samazinās darba spējas. Jo ilgāk miegs ir nekvalitatīvs, jo lielāka ietekme uz veselību un pašsajūtu.

Lasīt vairāk...

Nezaudē kontaktu ar vecvecākiem! Idejas virtuālai saziņai ar senioriem

Lai pasargātu vecāka gadagājuma cilvēkus, daudzās ģimenēs ierastās satikšanās brīvdienās, apciemojumi un citas tradīcijas tiek aizstātas ar sazvanīšanos vai sarunām virtuālā vidē. Vecāka gadagājuma cilvēkiem šobrīd ir nepieciešams atbalsts arī vienkāršu ikdienas aktivitāšu veikšanai, lai piesardzības labad viņi varētu izvairīties no došanās uz aptieku vai pārtikas veikalu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.