Menu
 

Trešdiena, 15 Aprīlis 2020

VID izmaksājis dīkstāves pabalstus 3,5 miljonu eiro apmērā; izmaksas liecina par mazām algām pirms krīzes

Līdz 14. aprīlim Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir izmaksājis dīkstāves pabalstus  3 492 337 eiro apmērā, no tiem 3 366 459 eiro izmaksāti 2350 uzņēmumu 13 093 darbiniekiem, bet 125 878 eiro – 543 pašnodarbinātām personām, liecina Finanšu ministrijas informācija. Šajā laikā atbalsts atteikts 1633 uzņēmumiem un 340 pašnodarbinātajiem, kas nav atbilduši Ministru kabineta noteiktajiem kritērijiem.

Lasīt vairāk...

Optometriste: Lietot kontaktlēcas arī patreiz ir droši, ja tiek ievērotas higiēnas prasības

Pielāgoties jauniem apstākļiem nav sarežģīti, ja rīkojamies atbilstoši norādītajai informācijai un ievērojam drošības pasākumus. Neskatoties uz Latvijā un pasaulē notiekošo, ir jāturpina sekot līdzi redzes veselībai. Vai brīdī, kad pastiprināti jāpievērš uzmanība higiēnas prasībām, būtu nepieciešams mainīt ieradumus, kas attiecas uz redzes korekcijas līdzekļu lietošanu?

Lasīt vairāk...

Pieci padomi, kā droši uzglabāt pārtiku

Daudzi aktīvi veido pārtikas krājumus, tādēļ vajadzētu pārliecināties, lai produkti tiktu atbilstoši uzglabāti un izlietoti to derīguma termiņa laikā. Pārtika jāiegādājas tikai legālās tirdzniecības vietās, kas arī sniedz garantiju, ka produkti būs ar zināmu izcelsmi, atbilstošu derīguma termiņu, iespējama to izsekojamība. Jau tirdzniecības vietā vajadzētu pārbaudīt, vai iepakojums produktu pārvadāšanas laikā mehāniski nav bojāts. Pat mazākā, piemēram, tortiļu iepakojuma plaisa dod iespēju ieplūst skābeklim, mitrumam tā īsā laikā sabojājot dabīgo produktu.

Lasīt vairāk...

Dārzkopības eksperts: Pavasara sējai var traucēt mitruma trūkums

Ievērojamas temperatūras svārstības – diennakts laikā pat vairāk nekā desmit grādu robežās –, stabila siltuma un arī pietiekama mitruma trūkums. Tāds solās būt aprīlis, kas nozīmē, ka paātrināta augu attīstība, it sevišķi dārzeņiem, nav gaidāma, skaidro Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) vecākais dārzkopības eksperts Māris Narvils.

Lasīt vairāk...

Mobilie dati norāda uz būtisku cilvēku kustības samazinājumu, bet aktivitātes pieaugumu parkos

Kopš 13.marta, kad Latvijā tika ieviesta ārkārtējā situācija, lai novērstu Covid-19 izplatību, valstī par 45% sarukusi pārvietošanās ar automašīnām, bet par 66% samazinājusies pārvietošanās ar kājām, savukārt būtiski pieaugusi cilvēku aktivitāte parkos, liecina tehnoloģijas uzņēmumu "Google" un "Apple" apkopotie mobilie dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.