Menu
 

Ceturtdiena, 30 Aprīlis 2020

31% iedzīvotāju emocionālo nogurumu un sasprindzinājumu vislabāk palīdz pārvarēt pastaigas dabā

76% Latvijas iedzīvotāju ārkārtas situācijas laikā savu ikdienu pavada mājās, un tas rada cilvēkiem papildu garīgu un emocionālu nogurumu. Pētījumu un konsultāciju kompānijas “Kantar” Covid-19 Barometra pētījums aprīļa beigās atklāj lietas, kas palīdz iedzīvotājiem pārvarēt emocionālo vai fizisko nogurumu, kas radies saistībā ar koronavīrusa radītajiem ierobežojumiem ikdienā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Latvijā šajā krīzē cietīs mazāk kā iepriekšējā

Kā jau bija gaidāms, Covid-19 vīrusa izplatība ir izraisījusi smagāko krīzi pasaules ekonomikā kopš lielās depresijas un tā sekas jau jūtamas arī Latvijas ekonomikā. Kā liecina Centrālās statistiskas pārvaldes publicētais sākotnējais IKP novērtējums, šī gada pirmajā ceturksnī Latvijas IKP sarucis par 1,4% salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo ceturksni un tas ir lielākais ekonomikas kritums Latvijā kopš 2010. gada.

Lasīt vairāk...

Aiga Rotberga: Mēs nedrīkstam noteikt, kuram dzīvot, kuram ne

Ārkārtējās situācijas laikā Latvijā tika ierobežoti gandrīz visi veselības aprūpes pakalpojumi, tika pārtraukti īslaicīgās ķirurģijas pakalpojumi. Kā izrādās, tas neattiecās uz abortiem, jo sievietes, kuras gribēja veikt šo ginekoloģisko operāciju, tiek kvalificētas kā grūtnieces. Kas ir aborts un vai tas vienmēr ir vienīgā izeja – par to sarunā ar Aigu Rotbergu, pieredzes bagātu ginekoloģi-ķirurģi, kura pirms desmit gadiem atteicās no tādu operāciju veikšanas, jo uzskata, ka aborts ir slepkavība.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Iedzīvotāji vīrusa draudus aizvien uztver nopietni, taču pieaug vēlme doties ārpus mājām

Aizvadītajā mēnesī, kad visu pasauli pārņēma koronavīrusa uzliesmojums, iedzīvotāji tika aicināti pastiprināti ievērot dažādus svarīgus piesardzības pasākumus. Lielākā daļa sabiedrības joprojām nopietni uztver esošo situāciju un veic galvenos priekšnosacījumus, lai izvairītos no vīrusa saslimšanas – regulāri dezinficē rokas, ietur drošu distanci un cenšas izvairīties no tieša kontakta ar citiem cilvēkiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.