Menu
 

Piektdiena, 22 Janvāris 2021

SPKC: Speciālisti Eiropā brīdina par strauja Covid-19 uzliesmojuma iespējamību

Eiropas slimību profilakses un kontroles centrs (ECDC) šobrīd situāciju ar Covid-19 vērtē kā saistītu ar augstu risku Eiropas Savienības iedzīvotājiem, saistībā ar jaunā koronavīrusa SARS-CoV-2celma izplatīšanos, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Jaunajam celmam ir lielāka izplatīšanās iespēja, izraisot intensīvu saslimstības pieaugumu arī tajos reģionos, kur epidemioloģiskā situācija nesen bija uzlabojusies un nostiprinājusies.

Lasīt vairāk...

Par "Gada sēni" izvēlēta smailā stiklene

Latvijas Mikologu biedrība (LMB) par “Gada sēni 2021” ir izvēlējusies smailo stikleni (Hygrocybe conica). Tā ir Latvijā visbiežāk sastopamā un visvieglāk atšķiramā stikleņu suga. Ir kāda pazīme, pēc kuras smailā stiklene viegli atšķirama no citām stikleņu sugām: šai sugai un arī tās varietātēm augļķermeņi ievainojumu un iespiedumu vietās melnē.

Lasīt vairāk...

"Lielajai mūzikas balvai" kategorijā "Par izcilu sniegumu gada garumā" nominēti Pauls, Egliņa, Rubiķis un Zariņš

"Lielajai mūzikas balvai 2020" (LMB) kategorijā "Par izcilu sniegumu gada garumā" ir nominēti: pianists un komponists Raimonds Pauls, pianiste Agnese Egliņa, diriģents Ainārs Rubiķis un pianists Reinis Zariņš, informēja "Latvijas koncertu" pārstāve Rinta Bružēvica. "Lielās mūzikas balvas 2020" pasniegšanas ceremonija notiks 2.martā. Pasākumu tiešraidē atspoguļos Latvijas Televīzijas 1. kanāls un Latvijas Radio 3 "Klasika".

Lasīt vairāk...

Aptauja Garkalnē. Vai jūs ir skāris kovidlaika bezdarbs?

Pērn decembrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 8,3 procenti, kas salīdzinājumā ar novembri ir par 0,4 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Nodarbinātības valsts aģentūrā reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,7 procenti, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk nekā novembrī. Pērn decembrī Latvijā bija 80,5 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par 3,9 tūkstošiem vairāk nekā novembrī un par 16,8 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā aizpērn.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Ātro ēstuvju ēdienus uzturā mēdz iekļaut vairāk nekā trīs ceturtdaļas Latvijas iedzīvotāju

Lai arī Covid-19 laikā liela daļa iedzīvotāju ir pārgājusi uz attālinātu darba režīmu, uzturā joprojām bieži parādās ātro ēstuvju piedāvātie ēdieni – burgeri, picas un citi. Kopumā 77% Latvijas iedzīvotāju uzturā iekļauj ātro ēstuvju ēdienus (vismaz reizi nedēļā - 13%, pāris reizes mēnesī - 26%, retāk - 38%), savukārt tikai 22% ātro ēstuvju piedāvātos ēdienus uzturā neiekļauj, kamēr 1% konkrētu atbildi sniegt nevarēja, secināts “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa rezultātos, kas iegūti sadarbībā ar sabiedriskās domas un mārketinga pētījumu kompāniju SKDS.

Lasīt vairāk...

Vai Tu uzņem pietiekami daudz skābekļa? Skaidro farmaceite

Skābeklis ir ļoti svarīgs ikvienai organisma šūnai, taču bieži vien cilvēki, paši to neapzinoties, neuzņem skābekli pietiekamā daudzumā – īpaši gada aukstajā sezonā, kad lielu daļu laika pavadām iekštelpās. Tā rezultātā cieš gan fiziskā veselība, gan emocionālā labsajūta. Vairāk par skābekļa lomu un to, kā nodrošināt pietiekamu tā koncentrāciju arī iekštelpās.

Lasīt vairāk...

Aicina stundas garumā skaitīt putnus pie barotavām

Latvijas Ornitoloģijas biedrība aicina ikvienu putnu stundas garumā piedalīties akcijā “Ziņo par putniem dārzā”. Lai piedalītos jāizvēlas vieta un stunda laika posmā no 29. līdz 31. janvārim un jāziņo novērojumi portālā “Dabasdati.lv”. Putnus dārzos šai nedēļas nogalē skaitīs gan kaimiņvalstīs pēc vienotas metodikas, gan citviet Eiropā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.