Menu
 

Otrdiena, 26 Janvāris 2021

Siguldas novadā plāno arī šogad pārcelt nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas termiņu

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un noteiktos Covid-19 ierobežojumus, Siguldas novada domes sēdē ceturtdien, 28.janvārī, tiks lemts par 2021.gada nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas termiņa pārcelšanu uz pēdējo ceturkšņa maksājuma datumu – 2021. gada 15. novembri –, dodot iespēju mājsaimniecībām un uzņēmējiem pārplānot savus izdevumus. Tādējādi gan uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem pašvaldība neaprēķinās nokavējuma naudu, kura likumā noteiktā kārtībā būtu nosakāma kā samaksas termiņa neievērošana, informē pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Igaunijā sākusi darbu Kajas Kallasas valdība

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida otrdien apstiprināja amatos premjerministres un Reformu partijas līderes Kajas Kallasas vadītās valdības locekļus, bet pēc tam jaunā valdība deva zvērestu parlamentā, un līdz ar to stājušās spēkā tās piinvaras un valdība sākusi darbu.

Lasīt vairāk...

Gerhards: Vides un klimata prasības nedrīkst kavēt lauksaimnieku un lauku apvidu attīstību

Pirmdien, 25.janvārī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards piedalījās Portugāles prezidentūras rīkotajā Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības padomes neformālajā konferencē, kurā ES dalībvalstu ministri apsprieda aktuālos jautājumus par lauksaimniecības, pārtikas un zivsaimniecības produktu tirdzniecību, tostarp arī nepieciešamību panākt vienošanos ar Eiropas Parlamentu (EP) par ES Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP), kā arī turpmākajām attiecībām ar Apvienoto Karalisti (AK) pēc Brexit vienošanās panākšanas, informē Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Lasīt vairāk...

Noteikts pašvaldību vēlēšanās domēs ievēlējamo deputātu skaits

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) otrdien, 26.janvārī, noteica 5.jūnija pašvaldību vēlēšanās domēs ievēlējamo deputātu skaitu. Sešās valstspilsētās un 35 novados kopumā būs jāievēl 683 deputāti. Divās valstspilsētās būs jāievēl 13 deputāti, 22 pašvaldību domēs – 15 deputāti, 16 novadu domēs – 19 deputāti, bet vienā novadā – 23 deputāti.

Lasīt vairāk...

Vairākās maršrutu tīkla daļās mainīsies sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, tostarp Pierīgā

No 2021.gada 1.februāra maršrutu tīkla daļā "Centrs-2, "Gulbene, Alūksne, Balvi", "Pierīga (kreisais krasts)" mainīsies pārvadātājs, kas nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus. Mainoties pārvadātājam, kustības sarakstā izmaiņu nebūs, autobusi kursēs tāpat kā līdz šim. Šajās maršrutu tīkla daļās pārvadātāji pakalpojumus nodrošinās līdz gada beigām.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai atbalstāt attālinātās mācības arī sākumskolēniem?

Šonedēļ atsākās mācību process sākumskolās, taču vismaz līdz 7. februārim tas notiks attālināti, paredz valdībā lemtais. Līdz šim attālināti mācījās 5.–12. klases skolēni, profesionālo skolu audzēkņi un studenti augstskolās. Sākotnēji bija iecerēts, ka pēc brīvlaika jaunāko klašu skolēni varētu atgriezties pie mācībām klātienē, tāpēc viņiem par trim nedēļām tika pagarināts ziemas brīvlaiks, tomēr pirms mācību atsākšanas lēmums tika mainīts, nosakot, ka mācību process tomēr notiks attālināti, līdz epidemioloģiskā situācija valstī uzlabosies.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.