Menu
 

Trešdiena, 27 Janvāris 2021

Levits: Sabiedrībai nepieciešama "vēl pēdējā lielā saņemšanās" pirms ātrākas vakcinācijas pret Covid-19

Latvijas sabiedrībai, kas vēlas pavasari un vasaru sagaidīt jau daudz priecīgākos apstākļos, "vēl ir vajadzīga pēdējā lielā saņemšanās" pirms vakcinācijas pret Covid-19 process uzņem ātrāku gaitu un ierobežojumi sasniedz savu mērķi, samazinot saslimšanu, tādu nostāju paudis Valsts prezidents Egils Levits.

Lasīt vairāk...

Jauna mājokļa meklējumos: kas veido nekustamā īpašuma cenu

Jauna mājokļa meklējumi var būs īsts izaicinājums – par to pārliecinājies ikviens, kurš kaut reizi plānojis mainīt dzīvesvietu. Mājokļu tirgus piedāvājums ir ļoti daudzveidīgs, ne reizi vien liekot uzdot jautājumu, kā veidojas un kas īsti nosaka nekustamā īpašuma cenas. Kāpēc, piemēram, 65 kvadrātmetru dzīvoklis Rīgā var maksāt dārgāk vai tikpat daudz, cik 120 kvadrātmetru liela māja Pierīgā? Kāpēc dzīvoklis renovētā ēkā, zem kura logiem regulāri kursē tramvajs, radot nemitīgu troksni, maksā vairāk nekā tāds, kuram blakus parks?

Lasīt vairāk...

Zane Berdinska Inciemā: Uzņēmējdarbība ir fantastiska iespēja pašizaugsmei

“Esmu Krimuldas novada iedzīvotāja no matu galiem līdz papēžiem. Bērnību pavadīju vecmāmiņas mājās Eikažos, pēc tam pārcēlāmies uz Inciemu, kur bērnudārza gados jau tiku saukta par kolhoza dibinātāju, jo man patika visus komandēt un palīdzēt pasākumu organizēšanā,” par sevi saka Zane Berdinska, Krimuldas novada domes deputāte. Bet šoreiz sarunā vairāk pievērsīsimies uzņēmējdarbībai un tam, kā Covid-19 krīzes laikā klājas uzņēmējiem.

Lasīt vairāk...

Viedoklis: IKT pasaule nav domāta tikai vīriešiem

IKT jeb informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozare ļoti strauji mainās. Teorētiski informācijas tehnoloģijas nodrošina dažādu IT produktu izstrādi dažādos līmeņos – radot jaunas tehnoloģijas vai nodrošinot kādu konkrētu funkciju, piemēram, informācijas nodošanu. Taču realitātē šīs robežas mainās un izplūst, un šobrīd IT ir ļoti liela ietekme arī uz citām nozarēm.

Lasīt vairāk...

"Putnu fabrika Ķekava" ražošanā sāk izmantot 300 000 eiro vērtus robotus

Putnu gaļas ražotājs – AS “Putnu fabrika Ķekava” – uzstādījis robotizētu produktu svēršanas un iepakošanas līniju, kā arī robotu sasaldētas putnu gaļas kraušanai uz paletēm. Jaunie roboti, kuros investēti teju 300 tūkstoši eiro, sekmēs produkcijas ražošanas efektivitāti un paaugstinās drošību. Kā informēja uzņēmumā, plānots, ka investīcijas atmaksāsies tuvāko triju gadu laikā.

Lasīt vairāk...

Klepus: trīs tipi un nopietni simptomi, kam jāpievērš uzmanība

Simptoms, kas dzīves laikā mūs skar visai bieži, ir klepus. Tas var traucēt naktsmieru, radīt sāpes krūtīs un pa dienu radīt grūtības pat sarunāties, jo atkal jāklepo. Tāpat arī klepus radītās sekas var būt ne vien traucējošas pašam slimniekam, bet arī kaitinošas apkārtējiem. Kā atšķirt klepus dažādos veidus un to simptomus, kuriem jāpievērš uzmanība?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.