Menu
 

Trešdiena, 01 Decembris 2021

NVD: No 2.decembra balstvakcināciju pret Covid-19 var saņemt visas personas no 18 gadu vecuma

No ceturtdienas, 2.decembra, balstvakcinācijas pakalpojuma process tiks organizēts saskaņā ar jaunākajām Imunizācijas valsts padomes rekomendācijām – papildus jau līdz šim noteiktajām iedzīvotāju grupām, baltsvakcināciju vajag saņemt visiem iedzīvotājiem vecumā no 40 gadu vecuma, savukārt iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 39 gadiem var saņemt balstvakcināciju.

Lasīt vairāk...

Pēteris Strautiņš: Ekonomika strādā darbinieku labā

Šī gada 3. ceturkšņa algu dati rāda, ka Latvijas ekonomika, par spīti nebeidzamajiem pasaules izaicinājumiem, strādā algota darba veicēju labā. Vidējā alga un kopējais atalgojums aug straujāk par ekonomiku. Tas atspoguļo asu uzņēmumu konkurenci par mūsu ekonomikas vērtīgāko resursu – cilvēku laiku. Turpmākajos gados šī konkurence vēl saasināsies. Darbinieku trūkums jau ir kļuvis par galveno ražošanu ierobežojošo faktoru rūpniecībā, iespējams, sekos arī citas nozares.

Lasīt vairāk...

Foto: Sigulda aicina izbaudīt ziemas sākumu kampaņā #vienmerirkuriet

Ziema piesaka sevi ar pirmo sniegu un jauniem iespaidiem. Gadalaiku maiņas priekšrocības var saskatīt teju uz katra soļa. Kad nomesto zelta lapu kroni nomaina baltas cepurītes, skatam paveras sniegots horizonts un ierastais maršruts pārsteidz ar jauniem dabas akcentiem. Kampaņā “Vienmēr ir, kur iet” Sigulda aicina iedzīvotājus un viesus iepazīt jaunizveidotā novada pastaigu takas, tūrisma objektus un izbaudīt dabasskatu krāšņumu.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 84% iedzīvotāju inflācija satrauc vairāk nekā pandēmijas ierobežojumi

Vairums jeb 84% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka cenu kāpums degvielai, pārtikas produktiem un citām saimniecības precēm visticamāk ietekmēs viņu labklājību un spēju samaksāt rēķinus, kamēr jaunu pandēmijas ierobežojumu ietekme satrauc salīdzinoši mazāk jeb 55% aptaujāto, liecina 2021.gada "Eiropas patērētāju maksājumu ziņojums", ko jau devīto gadu veic Eiropas kredītu pārvaldības uzņēmums "Intrum".

Lasīt vairāk...

Latvijā pēdējo 10 gadu laikā reģistrēts viens no augstākajiem mājokļa cenu kāpumiem Eiropas Savienībā

Pēdējo desmit gadu laikā īres un nekustamā īpašuma iegādes cenas pieaugušas teju visās Eiropas valstīs, un īpaši straujš kāpums reģistrēts Baltijas valstīs, liecina Igaunijas uzņēmuma “RIA.com Marketplaces” apkopotā informācija. Igaunijā reģistrēts straujākais gan īres, gan mājokļa iegādes cenu kāpums starp visām Eiropas Savienības valstīm. Augstus rādītājus šajā sarakstā uzrāda arī Latvijā, kur īres cenas pēdējo 10 gadu laikā pieaugušas par 36%, bet nekustamā īpašuma iegādes cenas pat par 99,1%.

Lasīt vairāk...

Šāgada trešajā ceturksnī vidējā alga pirms nodokļu nomaksas pieaugusi līdz 1280 eiro mēnesī

2021.gada 3. ceturksnī mēneša vidējā bruto darba samaksa valstī par pilnas slodzes darbu bija 1280 eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Salīdzinot ar 2020. gada 3. ceturksni, mēneša vidējā alga palielinājusies par 121 eiro jeb 10,4 %, bet samaksa par vienu nostrādāto stundu pirms nodokļu nomaksas – par 4,4 % (no 8,09 līdz 8,44 eiro).

Lasīt vairāk...

Latvijas florbolistes izkrīt no pasaules labāko astoņnieka

  • Publicēts Sports

Latvijas dāmu florbola valstsvienība piedzīvojusi ceturto zaudējumu pasaules čempionātā, kas notiek Zviedrijas pilsētā Upsalā. Trešdien astotdaļfināla spēlē Latvijas komanda piekāpās Norvēģijas florbolistēm, zaudēja ilgu laiku saglabāto vietu pasaules labāko astoņu komandu skaitā un turpinās cīņu par 9.-12.vietu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.