Menu
 

Trešdiena, 10 Marts 2021

Plešs: Virkne Pierīgas pašvaldību nenodrošina dalītās atkritumu savākšanas sistēmas

  • Publicēts Vide

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!) trešdien, tiekoties ar Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģiona (AAR) pašvaldībām, norādīja uz vairāku pašvaldību konkrētas rīcības trūkumu, lai nodrošinātu bioloģiski noārdāmo atkritumu (BNA) šķirošanas sistēmas nekavējošu ieviešanu. Virkne Pierīgas AAR pašvaldības nav izveidojušas dalītās BNA vākšanas sistēmas un pārkāpj normatīvajos aktos noteikto, tādējādi nesniedzot iespēju samazināt arī mājsaimniecību izdevumus par atkritumu savākšanu.

Lasīt vairāk...

Trīs Latvijas farmaceitiskie uzņēmumi ar valsts atbalstu vēlas uzbūvēt rūpnīcu vakcīnu pret Covid-19 ražošanai

Trīs Latvijas farmaceitiskie uzņēmumi - AS "Olainfarm", AS "Grindeks" un SIA "Pharmidea" - ar valsts atbalstu vēlas uzbūvēt rūpnīcu vakcīnu pret Covid-19 ražošanai, trešdien Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē atklāja Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs un "Pharmidea" līdzīpašnieks Vitālijs Skrīvelis.

Lasīt vairāk...

Ar Covid-19 inficēts pasažieris pirmdien braucis vilcienā uz Jūrmalu un atpakaļ

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 8.martā plkst. 7.45 braucis ar vilcienu Rīga – Tukums 2 (reisa nr. 6503) no Zasulauka līdz Majoriem un atpakaļ plkst. 17.20 ar vilcienu Tukums 2 – Rīga (reisa nr. 6522) no Majoriem uz Zasulauku.

Lasīt vairāk...

Saeimas Cilvēktiesību komisija: valsts atbalsts jānodrošina visiem bērniem, arī aprūpes iestādēs esošajiem

Vienreizējs atbalsts 500 eiro apmērā ir jāpiešķir visiem bērniem, ne tikai tiem, kuri dzīvo ģimenēs. Trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti lēma Ministru prezidentam nosūtīt vēstuli, aicinot nodrošināt, lai valdības lēmums sniegt atbalstu bērniem tiktu izpildīts pilnībā un to saņemtu arī tie bērni, kuri ievietoti aprūpes iestādēs, pavēstīja Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.