Menu
 

Trešdiena, 26 Oktobris 2022

Farmaceites trīs padomi cīņai pret saaukstēšanos

Saaukstēšanos izraisa kāds no augšējā elpošanas trakta vīrusiem.  Tās simptomi ir drudzis, paaugstināta ķermeņa temperatūra, vieglas galvassāpes, kakla sāpes, klepus, aizlikts vai tekošs deguns, šķaudīšana, slikta pašsajūta,  bet praktiski visos šajos gadījumos, izņemot smagu gripas norisi vai ilgstošus saaukstēšanās simptomus, kas nepāriet 10 dienu laikā, ārstēšana ir ļoti līdzīga.

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzejā 13.novembrī svinēs Mārtiņdienu

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 13.novembrī plkst. 11.00 – 15.00 tiks svinēta Mārtiņdiena – ar jautru Mārtiņu masku gājienu, Mārtiņdienas gaiļu izstādi, masku, puzuru, sveču darināšanas darbnīcām, kalēja amata demonstrējumiem, rotaļām, dančiem. Apmeklētāji tiek gaidīti ierodamies latviešu tradicionālās maskās, bet būs iespēja tās pašiem darināt arī uz vietas.

Lasīt vairāk...

Novembrī Krimuldas muižā izskanēs koncerts "Svētku mozaīka"

26.novembrī Krimuldas muižā ar koncertprogrammu "Svētku mozaīka" uzstāsies Dita Krenberga, Raimonds Ozols, Ventis Zilberts un Evita Teterovska. Skanēs gan populāru operu un operešu ārijas, gan mūziklu un teātra mūzikas izcili paraugi, gan atpazīstami instrumentālās mūzikas opusi, informēja Krimuldas muižas pārstāve Vera Grāvīte.

Lasīt vairāk...

Automātiskās drošības sistēmas vai autovadītājs: kurš atbildīgs par ceļu satiksmes negadījumiem?

Kuram gan nepatīk, ja daļu atbildības kāds uzņemas viņa vietā? Mūsdienīgu auto īpašnieku dzīvi krietni atvieglo automātiskās drošības sistēmas jeb ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) – auto novietošanas, aklo zonu, joslu un riepu gaisa spiediena sensori, atpakaļskata un nakts redzamības kameras, bremžu antibloķēšanas sistēma (ABS), automātiskā bremzēšanas sistēma (Automatic emergency braking (AEB)), elektroniskās stabilitātes sistēma auto stabilizācijai izslīdēšanas gadījumos (ESP), adaptīvā kruīza kontrole, ceļazīmju atpazīšana. ADAS palīdz autovadītājam uz ceļa justies droši un sniedz svarīgu informāciju par notiekošo automašīnas priekšā, aizmugurē un sānos, apkārtējo kustību, potenciālajiem riskiem utt. Tomēr ceļu satiksmes negadījumi turpina notikt. Ko vainot?

Lasīt vairāk...

Programmas ietvaros 1317 izglītības iestādēs bērni dzers pienu, 1229 būs pieejami augļi un dārzeņi

Lauku atbalsta dienests (LAD) ir apkopojis informāciju par izglītības iestādēm, kas 2022./2023.mācību gadā ir pieteikušās programmas "Piens un augļi skolai" dalībai. Šogad bērnu skaits, kas uzturā lietos pienu, veselīgos augļus un dārzeņus, ir lielāks kā iepriekšējā gadā – kopumā tie ir 277 049 skolēni un bērnudārza audzēkņi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.