Menu
 

Otrdiena, 29 Marts 2022

Krimuldas draudzē uzsāktas mācības jauniešu līderībai

Krimuldas Evaņģēliski luteriskajā draudzē pēc krietni ilga pārtraukuma uz svētdienas skolas nodarbībām atkal klātienē pulcējas bērni un jaunieši. Jaunākie dalībnieki radoši darbojas savā pulkā, savukārt pusaudži vecumā no 13 līdz 15 gadiem “Erasmus+” programmas projektā “Mobilā programma jauniešiem” uzsākuši mācības līderības prasmju attīstīšanai, kā arī motivācijas un piederības sajūtas veicināšanai.

Lasīt vairāk...

No 1.aprīļa Latvijā pastiprinātas biodrošības prasības - mājputni būs jātur slēgtās teritorijās

Valdība 29.martā apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos par biodrošības pasākumu kopumu dzīvnieku turēšanas vietām, paredzot pastiprinātus biodrošības pasākumus mājputnu un nebrīvē turētu putnu novietnēs, kā arī dzīvnieku patversmēs un savvaļas putnu rehabilitācijas centros no šā gada 1.aprīļa.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Kara ietekmē aktivitāte Latvijas ekonomikā pagaidām nav samazinājusies

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Latvijā ir pieaugušas degvielas cenas un patēriņa cenu inflācija tuvojas 10%, taču aktivitāte Latvijas ekonomikā pagaidām nav samazinājusies. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada februārī mazumtirdzniecības fiziskais apgrozījums Latvijā, neņemot vērā cenu kāpumu, pieauga par 9,4% salīdzinājumā ar 2021.gada februāri. Neskaitot autodegvielu, mazumtirdzniecības pieaugums sasniedza pat 22,7%, kamēr degvielas patēriņš saruka par 0,3%.

Lasīt vairāk...

Likumā plāno aizliegt pasākumu rīkošanu blakus visiem padomju armijas pieminekļiem

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja deputātu Artusa Kaimiņa un Lindas Mednes (K) priekšlikumu Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā ierakstīt aizliegumu rīkot publiskus pasākumus tuvāk par 200 metriem no jebkura padomju armiju vai tās karavīru uzvaru un piemiņu slavinoša pieminekļa. Komisijas sēdes diskusijās izskanēja, ka aizliegums attiektos arī uz pasākumu rīkošanu blakus Uzvaras parkā esošajam piemineklim.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Turpina pieaugt neticība, ka ar dalību vēlēšanās var kaut ko ietekmēt

No vēlēšanām uz vēlēšanām pieaug to vēlētāju skaits, kuri neplāno piedalīties vēlēšanās, jo uzskata, ka tam nav jēgas un nekas nemainīsies. Ja 2018.gadā pirms 13.Saeimas vēlēšanām šādi domāja 20% respondentu, tad šogad šādi uzskata jau 36% no vēlētājiem, kuri norādījuši, ka 1.oktobrī plānotajās 14.Saeimas vēlēšanās nepiedalīsies vai vairāk ticams, ka nepiedalīsies, liecina Centrālās vēlēšanas komisijas (CVK) sadarbībā ar pētījumu centru "SKDS" šā gada februārī veiktā vēlētāju aptauja.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.