Menu
 

Otrdiena, 08 Marts 2022

"Citrus Solutions" atsauc savu pieteikumu austrumu robežas izbūvei; izsludināta jauna cenu aptauja

"Pašreizējās starptautiskās politiskās situācijas ietekmē ir būtiski mainījušies Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas robežas infrastruktūras izbūves riski. Tāpat pasaules valstu, t.sk. Eiropas Savienības (ES) un Latvijas, piemērotās sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju dažu dienu laikā ir ievērojami mainījušas metālapstrādes tirgu un izejmateriālu piegādes iespējas, kā arī pieaugušas degvielas izmaksas. Tādēļ būvkomersants SIA "Citrus Solutions" bija spiests atsaukt savu slēgtās cenu aptaujas pieteikumu. VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) ir izsludinājusi jaunu, slēgtu cenu aptauju - tajā atkārtoti uzaicināti piedalīties būvkomersanti, kuri iesniedza pieteikumus arī iepriekšējā cenu aptaujā," informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Lasīt vairāk...

Izveidota jauna tīmekļvietne un kolekcija sieviešu vēstures izpētei

Atzīmējot martu - sieviešu vēstures mēnesi - klajā nāk vairāku institūciju iniciatīva caur pētniecību, stāstiem, dokumentiem un dažādiem vizuālajiem materiāliem vēstīt par sieviešu lomu, darbību un klātesamību sabiedriskajos, politiskajos un kultūras procesos līdz Otrajam pasaules karam, informē Latvijas Universitātes (LU) Literatūras, folkloras un mākslas institūta, Latvijas Nacionālā arhīva (LNA) Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva un LNA Latvijas Valsts vēstures arhīva pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Kā uz virtuves palodzes izaudzēt svaigus, aromātiskus garšaugus?

Vienmēr svaigi, gardi un aromātiski garšaugi, kas audzēti bez ķimikālijām un jebkurā gadalaikā pieejami pa rokai, lai pagatavotu ar vitamīniem bagātus salātus, vērtīgus zaļos smūtijus un citus ēdienus – izklausās labi, vai ne? Izrādās, pie tādiem tikt ir krietni vieglāk, nekā varētu domāt! Viss, ko tev vajadzēs, ir augsne, podiņi, kvalitatīvs dabīgais mēslojums un brīva vieta uz gaišas palodzes!

Lasīt vairāk...

EM pieļauj iespēju kritiskā brīdī mājsaimniecību nodrošināšanai ar dabasgāzi "Latvijas gāzi" aizstāt ar "Latvenergo"

Ekonomikas ministrija (EM) pieļauj iespēju, ka kritiskā brīdī AS "Latvijas gāze" vietā mājsaimniecību nodrošināšanā ar dabasgāzi varētu stāties AS "Latvenergo", otrdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē pavēstīja Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre Ilze Indriksone (NA). Viņa uzsvēra, ka pēdējā laika notikumi ir pagriezuši redzesloku uz īstermiņa risinājumiem un drošības aspektu, un pie tā EM pašreiz strādā.

Lasīt vairāk...

Patēriņa cenas februārī Latvijā gada laikā pieaugušas par 8,7%

Patēriņa cenas šogad februārī salīdzinājumā ar janvāri Latvijā pieaugušas par 1,6%, bet gada laikā - šogad februārī salīdzinājumā ar 2021.gada februāri - patēriņa cenas palielinājušās par 8,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vienlaikus 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, februārī pieaudzis par 4,7%.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Kara cena Latvijā – augstāka inflācija

Šī gada februārī inflācija Latvijā turpināja augt un patēriņa cenas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu palielinājās par 8,7%, liecina Centrāla statistikas pārvaldes publicētā informācija. Tas ir augstākais inflācijas līmenis Latvijā kopš 2009.gada sākuma, taču februāra inflācijas rādītājos pagaidām vēl neatspoguļojas ietekme no Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.