Menu
 

Pirmdiena, 15 Novembris 2021

Grāmatām un preses izdevumiem piemēros PVN samazināto likmi piecu procentu apmērā

Grāmatām, preses un periodiskajiem izdevumiem no nākamā gada piemēros pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināto likmi piecu procentu apmērā. To paredz Saeimā pirmdien galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā. Grozījumi saistīti ar 2022.gada valsts budžetu, norāda Saeimas preses dienests. Grozījumi likumā stāsies spēkā nākamā gada 1.janvārī.

Lasīt vairāk...

Būtiskākās kļūdas guļamistabas interjerā. Skaidro dizainere

Pieaugot laikam, ko pavadām mājās, iedzīvotāji aktīvi pievēršas interjera atsvaidzināšanai, īpaši rūpējoties par sava miega kvalitāti un to, kā pareizi iekārtot guļamistabu. Latvijā lielākoties ir iecienīti trīs vadošie guļamistabas stili – skandināvu, bohēmiskais un modernais. Katram no tiem ir savi pamata likumi, kas jāievēro, lai atpūtas telpas iekārtošanā netiktu pieļautas kļūdas.

Lasīt vairāk...

Trīs padomi par uzturvielām veselībai gados vecākiem iedzīvotājiem

Kad organisms sāk novecot, tam ir īpašas prasības, lai uzturētu imunitāti un visas orgānu sistēmas iespējami labi pildītu savas funkcijas, jo īpaši pandēmijas laikā, kad savas pozīcijas cenšas noturēt arī ikgadējie rudens un ziemas sezonas vīrusi. Kādām uzturvielām būtu jāpievērš īpaša uzmanība ikvienam, jau iesoļojot pusmūžā, un jo īpaši vecāka gadagājuma iedzīvotājiem?

Lasīt vairāk...

Juris Antužs: Ceļā uz enerģētisko neatkarību nepieciešami drosmīgi lēmumi

Patlaban esam uz enerģētikas krīzes sliekšņa, kad energoresursu cenas strauji augušas un to pieejamība samazinājusies. Tas skaidri parāda, ka Latvijai beidzot ir jāsāk praktiski risināt to, kā panākt enerģētisko neatkarību un atteikties no fosilajos energoresursos balstītas enerģijas ražošanas, kur cenu svārstības nosaka ne tikai klimatiskie, bet arī politiskie apstākļi.

Lasīt vairāk...

CSP: Septembrī Latvijas tūristu mītnes apmeklējuši par 36 % vairāk viesu nekā pērn

2021.gada septembrī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 149,6 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 35,8 % vairāk nekā 2020. gada septembrī, bet par 38,4 % mazāk nekā pirms pandēmijas 2019. gada septembrī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 263,7 tūkstošus nakšu, kas ir par 25 % vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada septembri.

Lasīt vairāk...

Loterijā laimētu naudu iedzīvotāji tērētu mājokļa uzlabošanai un kredītsaistību dzēšanai

Ja mantotu, laimētu loterijā vai jebkā citādi neplānoti iegūtu 4000 eiro, gandrīz trešdaļa (31%) Latvijas iedzīvotāju izvēlētos naudu ieguldīt esošās mājvietas uzlabošanā, bet ceturtā daļa (24%) nomaksātu esošās kredītsaistības, liecina “Luminor” bankas veiktā iedzīvotāju aptauja. Mājvietas labiekārtošana aktuālāka iedzīvotājiem virs 40 gadiem, savukārt aizdevuma atmaksāšana – vidēja gadagājuma cilvēkiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.